SGD terminalo dedamoji sumažinta 38 proc.

  • Teksto dydis:

Lietuvos dujų prekybos bendrovei „Litgas“ su Norvegijos „Statoil“ susiderėjus dėl mažesnės dujų kainos, nuo gegužės mažėja Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo dedamoji, kurią moka visi dujų vartotojai.

Kainų komisija penktadienį nusprendė patvirtinti naują terminalo dedamąją - ji sumažinta 38,2 proc. iki 315,97 euro už megavatvalandę per parą.

Posėdyje dalyvavęs „Achemos“ vadovas Ramūnas Miliauskas teiravosi, kodėl dedamoji nesumažinama nuo balandžio pirmos dienos.

Komisijos narys Vygantas Vaitkus teigė, kad teisės aktai numato, jog kainos turi įsigalioti per mėnesį nuo jų paskelbimo dienos.

„Lietuvos energija“ prognozuoja, kad vien dėl terminalo dedamosios dujų kaina turėtų sumažėti apie 1,7 euro (apie 1,77 cento už kubą). Vien buitiniams vartotojams, pasak bendrovės, dujų kaina nuo liepos turėtų sumažėti 10 proc.

Skaičiuojama, kad tipinį namą dujomis šildančių vartotojų išlaidos per metus sumažės 70-100 eurų.

„Litgas“ ir „Statoil“ vasarį pasirašius atnaujintą sutartį, skelbta, kad SGD terminalo išlaikymas sumažės 25,5 mln. eurų. Energetikos ministras Rokas Masiulis tuomet sakė, kad dujos buitiniams vartotojams turėtų atpigti 2-3 proc., o šiluma Vilniaus vartotojams - apie 3 procentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
Vamzdiecas jiems i gera vieta...energetine nepriklausomybe nuo rusijos,tai pagrindu pagrindas!!!!!

otto

otto portretas
Tegul Gazpromas susikiša savo vamzdį į užpakalį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių