Senstanti Lietuvos visuomenė: kas dirbs, kai visi išeis į pensiją?

  • Teksto dydis:

„Lietuvos visuomenės senėjimas – seniai žinomas faktas, per metus mes prarandame apie 30 tūkst. darbingo amžiaus gyventojų – iš dalies dėl to, kad emigruoja, iš dalies dėl to, kad į pensiją išeina daug daugiau žmonių, nei į darbo rinką įsilieja jaunų žmonių“, – LRT televizijos laidai „Laba diena, Lietuva“ sako ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Anot ekonomisto, kadangi pastaraisiais metais didėjo darbo jėgos aktyvumas kol kas neigiamų dalykų dėl senstančios visuomenės nepajutom, bet „greičiausiai kitąmet ir 2018 jau mažės užimtumas, t.y. darbuotojų skaičius mažės ne dėl to, kad trūks darbo vietų, bet tiesiog, kad nebus darbingo amžiaus žmonių Lietuvoje“.

„Yra pasiūlymų apmokestinti kapitalą, t. y. pridėtinę vertę kuriantį – fizinį ar finansinį – kapitalą, bet problema ta, kad kapitalas yra mobilus. Ir jei mes jį apmokestinsime, tai pirmadienį jis bus nebe Lietuvoje, o Estijoj, Latvijoj, Airijoj ar kitoj valstybėje, kur mažesni mokesčiai. Tai būtų rizikingi eksperimentai“, – teigia ekonomistas.

Kas dirbs, kai visi išeis į pensiją? Kas mokės socialinio draudimo įmokas? Plačiau apie tai, pokalbyje su ekonomistu Nerijumi Mačiuliu laidoje „Laba diena, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to seneliukas

to seneliukas portretas
kai tikrai būsi seneliukas ir jei turėsi ( 37 metus darbo stažo) už kuriuos gausi 230 eurų, galėsi tada komentuoti" apie pragyvenimo lygį",o dabar patylėk.Ir žiūrėk,kad be laiko nepasentum SENELIUK.:)

Klaidingai

Klaidingai portretas
'pastatytas'klausimas.Reikia sakyti"kas mokės pensijas žmonėms jas užsidirbusiems?"Šis išlaikymas negali būti "sumestas" jaunimui ir dar dirbantiems Lietuvos žmonėms-jie tikrai šiuo atveju yra ne-prie-ko.PENSININKUS TURI IŠLAIKYTI ŠALIES BIUDŽETAS.Ale, bet, tačiau:D), kadangi pas mus dievas yra liberastkonservatnykų diktatas ir įteisintas sukčiavimas, tai palikta labai gera galimybė biudžeto pinigus taškyti visur ir viskam.dažniausiai tam, kas yra visai nereikalinga, arba bus reikalniga už 30-50metų.Šitoks smegenų pudrinimas kaip čia varo Mačiulys vaizduojant susirūpinimą pensininkais ir Lietuvos senėjimu, tai yra visuomenės ruošimas naujiems mokesčių įvedimams(visi žada apmokestinti turtuolius ir prabangą, o paskui apmokestina vidutiniokus su varguoliais:D),

nu tai

nu tai portretas
kam ta pencija - vistiek is jos nepragyvensiu. Reikia suktis taip, kad jos nereiketu iki grabo.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių