A. Šemeta: Lietuvai naudinga kuo greičiau įsivesti eurą

  • Teksto dydis:

Lietuvai naudinga kuo greičiau įsivesti eurą, kartoja už mokesčius atsakingas Europos Sąjungos (ES) komisaras Algirdas Šemeta.

"Lietuvai yra labai naudinga kuo greičiau įstoti į euro zoną", - antradienį interviu Žinių radijui sakė eurokomisaras.

Pasak jo, Lietuvai siekti greitesnės narystės euro zonoje reikia ir todėl, kad į ją jau priimta Estija, o Latvija įstos labai greitai.

"Lietuva liko vienintelė iš Baltijos šalių, kuri neturės euro 2014 metais", - teigė A.Šemeta. 

Lietuva siekia eurą įsivesti 2015 metais.

Šiuo metu eurą turi 17 iš 28 ES šalių. Tam, kad galėtų įstoti į eurozoną, valstybė narė turi atitikti vadinamuosius Mastrichto kriterijus dėl viešųjų finansų deficito, infliacijos ir skolos. Didžiausia kliūtis Lietuvai iki šiol buvo per didelė infliacija - dėl to šaliai nepavyko įsivesti euro 2007 metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arte

arte portretas
bent jau tą naudą įvardytų. O dabar, kai paskaitai, tai siekis neatsilikti nuo latvių ir estų, bei valiutos konvertavimas, štai ir visa nauda. Ar tam reikia sau ant kaklo kilpą nerti ? Nors pas mus kitaip ir nėra. Taip buvo su atomine, su sužlugdytu žemės ūkiu, uždarytomis gamyklomis. Bele, kad įtiktume kitiems, tik ne saviems žmonėms, savus žmones ubagais paleidžia, kad kitų šalių milijonieriai Lietuvoje pelną žertųsi. Jokių nervų nebelieka skaitant šitokisu straipsniu, matanst šituos "snukius". Tfiu...

2kar2

2kar2 portretas
Is kur tu, DURNELI ,S,zinai?

Įsikišk

Įsikišk portretas
tą savo eurą ten, kur py-derai kiša savo straubliukus! Gal save skaitai protingesniu už visą Lietuvą? BANKININKŲ IR SPEKULIANTŲ SAMDOMAS ŠUNELIS!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių