Šeimos iš Lietuvos netrukus užplūs Turkijos kurortus

  • Teksto dydis:

Kartu su moksleivių atostogomis netrukus prasidės ir pats atostogų sezono įkarštis. Vasarai kelionių paketų iš Lietuvos į Turkijos kurortus sparčiai mažėja – tam tikromis datomis lėktuvų užimtumas jau siekia iki 80 proc.

Dauguma šeimų savo atostogų neįsivaizduoja be atžalų, todėl vaikai sudaro net iki 63 proc. atostogautojų. Tokias tendencijas rodo kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ duomenys.

„Pilni lėktuvai iš Lietuvos į Turkijos kurortus skraido nuo balandžio iki lapkričio, tačiau paklausa labiausiai išauga toms datoms, kai atostogauja mokyklinio amžiaus vaikai. Pastebime, kad šiemet vietos vasaros atostogoms pildosi kur kas sparčiau, kelias savaites prieš kelionės datą jų gali visai nelikti“, – sako Kristina Prieskienytė, „Kidy Tour“ pardavimų vadovė.

Šiais metais net apie 45 proc. kelionių paketų lietuviai įsigijo išankstinių pardavimų metu, apie 35 proc. keliones įprastai įsigyja likus daugiau nei mėnesiui iki išvykimo, likę ieško galimybių keliauti likus kelioms savaitėms ar net mažiau.

„Šeimos su mokyklinio amžiaus vaikais įprastai keliones yra linkusios planuoti iš anksto, jos ieško geriausiai lūkesčius ir finansines galimybes atitinkančio varianto. Neretai atostogauti kartu vyksta ir seneliai, tad šeimos derina visiems tinkamas kelionės datas. Atostogautojai jau supranta, jog svarbiausia atostogoms yra išsirinkti viešbutį, kuriame būtų įdomios veiklos visiems šeimos nariams“, – sako K. Prieskienytė.

Pasak K. Prieskienytės, ypač keliaudami su vaikais, žmonės nebesirenka pigiausio varianto, atostogų metu jiems svarbu kokybė – maistas, pramogos vaikams, animatoriai, viešbučio lokacija. Todėl svarbu, kad kelionės organizatorius ar agentas turėtų asmeninės patirties, būtų pats matęs viešbutį, kurį rekomenduoja, kad galėtų atkreipti dėmesį į tai, ko katalogų nuotraukose neįmanoma pamatyti.

Atostogų sezonas Turkijoje trunka beveik aštuonis mėnesius, paklausiausias iš jų yra birželis, kurio užpildymas jau siekia 85 proc. Pavasarį ir rudenį paklausiausios taip pat moksleivių atostogų datos, o kitu metu dažniau atostogauja tik suaugusieji ar šeimos su ikimokyklinio amžiaus vaikais.

Šiuo metu, ieškant atostogų kelionės dar šiam sezonui Turkijoje, vienam suaugusiam paketas kainuoja nuo 399 eurų, kaina vaikui priklauso nuo jo amžiaus bei pasirinkto viešbučio – yra tokių, kuriuose iki 15 metų apgyvendinimas yra nemokamas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių