Seimo vadovui referendumas dėl euro įvedimo nereikalingas

  • Teksto dydis:

Seimo vadovas Vydas Gedvilas neremia referendumą dėl euro įvedimo idėjos, bet sutinka, kad šalies gyventojai turi mažai informacijos apie stojimo į eurozoną naudą.

"Reikėtų čia ne kažkokiomis deklaracijomis kalbėti, bet tiesiog pasitarti politiniame lygmenyje, ką toliau daryti. Vien tik pareikšti, kad reikia referendumo, nemanau, kad tai būtų klausimo išsprendimas", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Gedvilas.

Pasak jo, šalies gyventojai dėl euro įvedimo referendume jau kartą yra pasisakę.

"Reikia neužmiršti, kad į Europos Sąjungą stojome referendumo keliu ir sutartyje aiškiai  buvo parašyta, kad turėsime įsivesti eurą. Kaip dabar mes - laikomės tos sutarties ar nesilaikome? Galime kalbėti, kad kitos bendrijos narės neįsiveda euro, bet reikia susipažinti su tų šalių stojimo sutartimi", - teigė V.Gedvilas.

Tačiau jis sutinka, kad šalies gyventojai turi per mažai informacijos apie euro įvedimą: "Visiškai teisingai. Piliečiai nežino, neturi informacijos"

V.Gedvilas prie euro įvedimo viešinimo siūlo aktyviau prisijungti Finansų, Ūkio, Švietimo ir mokslo ministerijas.

"Vyriausybė turėtų populiariau aiškinti žmonėms, kodėl reikalingas  euras", - teigė Seimo vadovas.

Surengti privalomąjį referendumą dėl euro įvedimo Lietuvoje siūlo valdančiosios koalicijos partneriai "tvarkiečiai", lenkai siūlo Lietuvai paskutinei iš ES šalių įsivesti eurą. Socialdemokratai referendumo dėl euro neremia.

Vyriausybė iškėlė tikslą į euro zoną įstoti 2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EURO ZONA NE LIETUVAI

EURO ZONA NE LIETUVAI portretas
REIKĖS DARYTI BALSAVIMA DEL EURO IVEDIMO,NES IR SEIMO PIRMININKAS YRA TOKIOS NUOMONES

danai

danai portretas
Jei referendumais viską sprendžiama, tai kam tada valdža

dana

dana portretas
Jeigu "vadui" nuomone tautos nesvarbi,tai privalo susipazinti su LR konstitucija,matomai neturi zalio supratimo apie LR kontitucija.Vadinasi jam ne vieta seime... .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių