Parlamentarai aiškinsis dėl eilių pasienyje, kurių nėra

  • Teksto dydis:

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui kitą savaitę ketinant vykti į Medininkų pasienio postą aiškintis, kodėl ten susidarė didelės eilės, Muitinės departamentas teigia, jog eilių pastaruoju metu ten beveik nėra. Pasak muitinės atstovo, paskutinį kartą didelės eilės pasienyje su Baltarusija buvo, „Akropoliuose“ vykstant akcijai „Jamam“.

„Gavau informaciją, kad muitinės postuose iš Baltarusijos žmonės stovi po keliolika vandų dėl to, kad nepraleidžia jų į Lietuvą motyvuojant, kad iš Lietuvos į Baltarusiją irgi nepraleidžiama arba ilgai užtrunka tikrinimas“, - BNS sakė komiteto vadovas „darbietis“ Petras Narkevičius.  

Muitinės departamento atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS sakė, kad eilių pastaruoju metu nėra, didesnis srautas būna tik savaitgaliais, tačiau ne toks, kad reikėtų laukti kelioliką valandų. Vienintelė išimtis buvo gegužės 22-24 dienos, kai vyko akcija „Jamam“.

„Čia buvo vienintelis atvejis, tad gali būti, kad apie jį čia kalbama. (...) Tuomet buvo tikrai didžiulis lengvųjų automobilių srautas, o muitininkų dirba tiek, kiek dirba, todėl tuo metu buvo tikrai didelės eilės“, - BNS sakė G.Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Jos teigimu, vidutiniškai per valandą Medininkų poste praleidžiama po 20 krovininių automobilių.

Ketvirtadienį, pasak departamento atstovės, lengvųjų automobilių eilės iš Baltarusijos Medininkuose nebuvo, į Baltarusiją - taip pat.

Seimo komiteto nariai domėsis posto infrastruktūra ir įranga, transporto priemonių pralaidumu bei patikra.


Šiame straipsnyje: Medininkaipasieniseilėspostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Posle draki kulakami ne masut (po mustyniu kumsciais nemojuojama). Atsimine numirelis i trecia diena... Jeigu parlamentarai taip dirba visose srityse,todel taip ir gyvename.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių