Seime – siūlymas uždrausti vaikišką šampaną

Siūloma įmonėms, Europos juridiniams asmenims ir jų filialams Lietuvoje drausti gaminti ar parduoti maisto produktus, žaislus ir kitas prekes, skirtas vaikams ir paaugliams, kurių dizainas imituoja alkoholinius gėrimus ar jų tarą.

Tokį Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo „valstiečiams“ atstovaujanti Seimo narė Asta Kubilienė. Kartu su ja šią įstatymo pataisą teikia Seimo nariai Laimutė Matkevičienė, Darius Kaminskas, Raimundas Martinėlis, Paulius Saudargas, Laurynas Kasčiūnas ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Parengti įstatymo pataisą paskatino tai, kad alkoholinius gėrimus ir jų tarą imituojantys maisto produktai, įskaitant nealkoholinius gėrimus, žaislai ar kitos prekės, kurie yra skirti vaikams ir paaugliams, pavyzdžiui, vaikiškomis aplikacijomis apipavidalintas vaikiškas šampanas ar vaikiškas punšas, ugdo jaunimo įprotį vartoti alkoholį, skatina šio žalingo įpročio paplitimą visuomenėje ir yra susijęs su suaugusiųjų tolerancija jaunimo alkoholio vartojimui“, - sako A. Kubilienė.

Pasak jos, projekto tikslas - stiprinti vaikų sveikatą, formuojant sveiką gyvenseną ir jos kultūrą, mažinant alkoholinių gėrimų vartojimo įpročio paplitimą.

Šiuo metu teisės aktuose nėra nustatyto draudimo įmonėms, Europos juridiniams asmenims ir jų filialams Lietuvos Respublikoje gaminti ir (ar) parduoti maisto produktus, žaislus ir kitas prekes, skirtas vaikams ir paaugliams, kurių dizainas imituoja alkoholinius gėrimus ir (ar) jų tarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tie kolukieciai tik drausti ir moka

Šiaip

Šiaip portretas
Nieko tokio, lietuvis tuos tris metus kaip nors ištvers šitus klounus. Pirmi ir paskutiniai jų laimėti rinkimai... Paskui galės savo kolūkiuose tuos cirkus su karvėm išdarinėti Gaila tik kad kitai vyriausybei vėl ir eilini kartą puse kadencijos reikės šitų klounų klaidas taisyti....

Kada uzdrausit seimunai

Kada uzdrausit seimunai portretas
PREZERVATYVUS PARDAVINET PARDUOTUVESE PRIE KASU.SIAUBAS,GATVESE METOSI PANAUDOTI PREZERVATYVAI.KADA PRIIMSIT ISTATYMUS.???
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių