Seime – siūlymai didinti vienkartines išmokas, atsižvelgti į pajamas

Vyriausybei siūlant išmokėti vienkartines 200 eurų išmokas pensininkams, kitų socialinių pašalpų gavėjams bei ieškantiems darbo žmonėms neatsižvelgiant į jų pajamas, kai kurie Seimo nariai siūlo jas susieti su pajamomis.

Keturi socialdemokratai – Algirdas Sysas, Algimantas Salamakinas, Rasa Budbergytė ir Julius Sabatauskas – siūlo šias lėšas skirti tik tiems, kurių pajamos neviršytų trijų valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžių – tai yra 375 eurų.   

Tuo metu liberalai Kęstutis Glaveckas ir Simonas Gentvilas, konservatorės Rasa Petrauskienė ir Agnė Bilotaitė, „valstietė“  Rima Baškienė, socialdemokratas Algirdas Sysas ir Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Algirdas Butkevičius siūlo šią išmoką padidinti iki 300 eurų ir skirti tik tiems, kurių praėjusių trijų mėnesių pajamos neviršytų 600 eurų per mėnesį.

Be to, šią paramą siūloma išmokėti dalimis – po 150 eurų birželį ir rugpjūtį.

Seimas vienkartinių išmokų svarstymo ėmėsi antradienį. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis teigė, kad diferencijuoti išmokas pagal pajamas būtų sunku. 

„Diferencijuoti ir nesukurti socialinio neteisingumo situacijų neturėtume“, – teigė ministras.

L. Kukuraičio teigimu, Vyriausybės siūlomą išmoką gautų 910 tūkst. tūkst. gyventojų: senatvės pensininkai, netekto darbingumo, našlių, našlaičių, maitintojo netekimo, ištarnauto laiko, socialinės ir dar kelių šalpos pensijų, taip pat kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas gavėjai. 

Opozicijos politikai Vyriausybės pasirinktą išmokėjimo terminą rugpjūtį sieja su spalio mėnesio rinkimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
O kiek yra kurie gauna tik 256 euru pensija nors turi privaloma darbo staza ,ar jie kalti kad ju atlyginimai buvo mazi ?butinai reikia ziureti i pajamas ,nes viskas isbrango siaubingai .Kadangi valstybe pasiskolino del zmoniu geroves tai tegul ir atiduoda zmones,nes musu vaikams tas skolas reikes atiduoti .Viska suveda i korona tai pensininkams galejo nors kaukiu ir pirstiniu po komplekteli duoti ,kurios taip pat astronomines kainos ,bet ne tokius laikus isgyvenome kaip nors atsilaikysime ,

Augis

Augis portretas
Jeigu pradės nustatinėti ribos nuo kurių mokėti tą pašalpa tai grįšim į sovietų ,,uravnilovka,, seni pirmos seime žino kas tai yra ir nori žmonės sukiršinti, kad tik galėtų toliau gadinti orą seime ir kad bet kokiu būdu nuteikti žmonės prieš ,, valstiečius,,

pastebejimas

pastebejimas portretas
gerai būtų kad tas sysius skaitytų jūsų komentarus, nors žinotų žmonių nuomone apie save,senas griuvena kiek jį gali laikyti seime ir ką jis ten veikia? pinigus veltui gauna, koktu skaityti jo pasiūlymus nukvakes seimunas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių