Seime – pirmas 2019 metų biudžeto svarstymas

Parlamentarai pradeda pirmąjį 2019 metų biudžeto projekto svarstymą. Seimas ketvirtadienį išklausys komitetų siūlymus dėl papildomo finansavimo ir grąžins projektą taisyti Vyriausybei, o patvirtinti turėtų gruodžio 6 dieną.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, frakcijos nariai Andrius Kubilius ir Mykolas Majauskas siūlo stabdyti biudžeto svarstymus tol, kol Seimui bus pateikta informacija dėl artimiausiems metams projektuojamų viešojo sektoriaus atlyginimų tendencijų.

Šiemet, kaip ir pernai, Biudžeto ir finansų komitetas nesvarstė nei Seimo narių, nei kitų komitetų ir komisijų, nei įvairių institucijų siūlymų dėl papildomo lėšų skyrimo, kurių sulaukta daugiau nei 100. Komitetas pasiūlė Vyriausybei juos įvertinti ir nuspręsti, kam skirti prašomų lėšų, o kam – ne.

Iš viso pateikta siūlymų papildomai kitų metų biudžete įvairioms reikmėms numatyti 611,5 mln. eurų, iš kurių 499,5 mln. eurų prašo 90 Seimo narių, o 55 mln. eurų – valstybės institucijos, asociacijos. Parlamentiniai komitetai pateikė pasiūlymų padidinti asignavimus 57 mln. eurų.

Valstybės kontrolės teigimu, pagal suplanuotus kitų metų valdžios sektoriaus biudžetus, valstybei nėra erdvės prisiimti daugiau įsipareigojimų.

Biudžetas parengtas planuojant 0,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) viešųjų finansų perteklių.

Seimui siūloma patvirtinti 10,587 mlrd. eurų valstybės biudžeto pajamas ir 11,681 mlrd. eurų išlaidas. Jo deficitas sieks 1,095 mlrd. eurų.


Šiame straipsnyje: Seimasbiudžeto svarstymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Svarstytuvas

Svarstytuvas portretas
O ką čia svarstyti? Briuselis jau pritarė būsimam biudžetui. Va Italijos biudžetą atmetė. Ne aborigenams spręsti....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių