Seime – lengvatos darbdaviams, kurie skirs lėšų gerinti sąlygas darbuotojams

Darbdaviams, kurie savo lėšomis skatins darbuotojus rūpintis sveikata, siūloma nuo 2019 metų liepos sumažinti mokestinę naštą.

Seimas spręs, ar priimti svarstyti tokias pataisas, kurios, tikimasi, paskatins įmones gerinti darbuotojų sąlygas- parlamentarams ketvirtadienį teikiami Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimai, numatantys mokesčių lengvatas įmonėms, kurios skirs lėšų darbuotojų socialinei integracijai.

Siūloma pajamoms, gautoms natūra, nebepriskirti ir todėl neapmokestinti reabilitacijos paslaugų išlaidų. Dabar pajamoms natūra nepriskiriama tik gyventojo nauda, gauta iš darbdavio, sumokėjus už darbuotojui suteiktas gydymo paslaugas.

Taip pat gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvatą siūloma taikyti tais atvejais, kai darbdaviai sumokėtų už įmonėje dirbančių darbuotojų vaikų poilsio stovyklas, lopšelius ir darželius, gyventojo būsto paskolų palūkanas. Lengvatos būtų taikomos, jei tai būtų numatyta įmonės kolektyvinėje sutartyje ar įmonės bei jos darbuotojų atstovų susitarime.

Pataisų autoriai valdantiesiems priklausantys socialdarbiečiai Algirdas Butkevičius ir Irena Šiaulienė sako, kad dabar Lietuvoje nepakanka darbuotojų motyvaciją skatinančių priemonių.

Panaši pataisa buvo teikta 2016 metais, bet Finansų ministerija jai nepritarė. Tada siūlyta GPM neapmokestinti darbdavių apmokamų sporto ir sveikatinimo paslaugų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių