Seimas svarstys dvi rezoliucijas dėl Astravo AE

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį žada svarstyti dvi rezoliucijas dėl Astravo atominės elektrinės (AE) galimo pavojaus Lietuvai.

Valdantieji socialdemokratai, opoziciniai liberalai ir konservatoriai bei kai kurie kiti parlamentarai siūlo Seimui priimti rezoliuciją dėl Astravo AE pavojaus bei siūlo Vyriausybei imtis visų veiksmų grėsmei sumažinti.

Tuo metu „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ ketvirtadienį užregistravo savo rezoliucijos variantą ir siūlo siekti, kad AE atitiktų tarptautinius saugumo reikalavimus, siekti bendro kaimyninių valstybių sutarimo neįsileisti joje pagamintos elektros į bendrą rinką, jei statybos vyktų pažeidžiant tarptautinius saugos reikalavimus.

„Darbiečiai“ K.Daukšys, Zita Žvikienė, Ričardas Sargūnas, Viktoras Fiodorovas bei „tvarkiečių“ frakcijos vadovas Petras Gražulis iki birželio 1 dienos kviečia visas politines jėgas parengti bei pasirašyti susitarimą, numatant konkrečius veiksmus rezoliucijos įgyvendinimui.

Rezoliucijoje, kurią pasirašė kitų parlamentinių frakcijų vadovai ir nariai, išskyrus „darbiečius“ ir „tvarkiečius“, Vyriausybė raginama imtis tokių pat veiksmų: kad nesaugios elektrinės statyba būtų sustabdyta ar bent jau užtikrinta, kad joje pagaminta elektra ne tik nepatektų į Lietuvą, bet ir jai nebūtų leidžiama naudotis Lietuvos rezerviniais pajėgumais.

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas BNS teigė, kad pastaroji rezoliucija siūloma vietoj planuoto visų parlamentinių partijų susitarimo.

„Darbiečių“ frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys BNS aiškino, kad šios rezoliucijos neparėmė, nes jo netenkina šio dokumento nuostatos dėl Astravo AE pagamintos elektros pirkimo.


Šiame straipsnyje: SeimasrezoliucijosAstravo AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
semo durniai pasakys kaip elektros pirkimas ar nepirkimas itakoja sauguma???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių