Seimas svarstys, ar kai kuriais atvejais atleisti gyventojus nuo rinkliavos už atliekų tvarkymą

Seimas po pateikimo pritarė Atliekų tvarkymo įstatymo pataisai, kuria siūloma numatyti, kad rinkliavą už atliekų tvarkymą reikėtų mokėti tik už tuos nekilnojamojo turto objektus, kuriems teikiama komunalinių atliekų surinkimo ir tvarkymo paslauga.

Jeigu Seimas pritartų, nereiktų mokėti už tuos objektus, kuriais nesinaudojama ir kuriuose atliekų nėra, pvz., niekas negyvena, savininkai emigravę  ir pan.

Už tokį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojo Algirdo Butkevičiaus ketvirtadienį pateiktą projektą po pateikimo balsavo 58 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė  48 parlamentarai.

Pasak parlamentaro, projektą parengti paskatino gyventojų skundai dėl privalomo rinkliavos už komunalinių atliekų tvarkymą mokėjimo, nors paslauga nesinaudojama.

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis parlamentaras A. Butkevičius sako, kad šiuo projektu nuo rinkliavos siūloma atleisti tik visiškai nenaudojamo turto savininkus.

Esama komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų kainodara neatitinka, A. Butkevičiaus nuomone, mažiausiai dviejų Atliekų tvarkymo įstatyme įtvirtintų kainodaros principų – proporcingumo ir „teršėjas moka“. Jo nuomone, priėmus teikiamą projektą, rinkliavos už atliekų tvarkymą nustatymas taptų teisingesnis, už paslaugą nebeturėtų mokėti tie, kurie ja nesinaudoja.

Šiuo metu išimčių tiems savininkams, kurie nesinaudoja turimu gyvenamuoju būstu, nėra nustatyta – jie bet kokiu atveju turi mokėti pastoviąją įmokos dalį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Manau,kad jei žmogus išvykes į kitą gyvenamąją vietą ar šalį, neturi mokėti už tai ko negauna ir nesinaudoja. Galimai tai yra gerai suplanuotas valstybinių mastu užinteresuotų asmenų ar jų giminių reketas. Ta prasme, kad turi pastata tai susimokėk dar mum nors ir jų paslaugom nesinaudoji. Kodė laikino PVM nesumažina ir t.t. Dar galim vardinti ir vardinti. Įdomu kaip su sąžine ir ar ramiai miega tokie žmonės.

Pil

Pil portretas
Dažnai būnu užsienyje, grįžusi susimoku mokesčius Lietuvoje ir įvažiuoju atgal.Sako kad nereikėtų mokėti už tai kuo nesinaudoju reikia pranešti.Kodel aš turiu pranešti kur ir kada būnu,kad apvogtu, ačiū.Negali būti jokių pastoviųjų kainų nei už dujas ,nei už vandenį.Yra apskaitos prietaisai ir pagal juos privalo būti atsiskaitoma, taip yra visose šalyse.Pas mus viskas taip padarytą, kad kuo daugiau galima būtų apvogti žmogų.Kada šitoje srityje bus tvarka ir teisybė?

Bleeeee

Bleeeee portretas
tj - REKETAS valstybes mastu ,kai negyvenantys sodyboje ,ar privaciame name ,kai nera priregistruotu asmenu - moka uz komunaliniu siuksliu isvezima - REKETAS!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių