Seimas spręs, ar studentai ir kariai gali turėti bedarbio statusą

Bedarbio statusą siūloma suteikti ir studentams, jei jie turi bent vienerių metų nedarbo draudimo stažą per paskutinius 30 mėnesių, bei baigusiems tarnybą kariams.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo priėmė svarstyti Nedarbo socialinio draudimo įstatymo pataisą, kurią parengė konservatorė Gintarė Skaistė.

„Didelė dalis studentų dirba. Tyrimai rodo, kad 34 proc. nuolatinėse bakalauro studijose besimokančių studentų dirba pilnu etatu. Magistro studijose tas skaičius siekia 73 proc., akivaizdu, kad trys ketvirtadaliai besimokančių studentų dirba, moka mokesčius valstybei ir tikisi, kad ji jais pasirūpins, kai atsitiks bėda“, – teigė parlamentarė. 

„Valstietis“ Gediminas Vasiliauskas mano, kad bedarbio pašalpų mokėjimas studentams paskatins piktnaudžiauti: „Pradės pratinti nuo mokyklos suolo gyventi iš pašalpų“. 

G. Skaistė tvirtino atvirkščiai: „Nedarbo draudimo išmoka yra nedidelė ir iš jos pragyventi yra sunku“.

Nedarbo išmoka Estijoje skiriama bedarbiams, kurie per paskutinius 12 mėnesių ne mažiau kaip 180 dienų dirbo ir kurių pajamos mažesnės nei bedarbio pašalpos dienos norma, padauginta iš 31. Darbui  prilyginama veikla yra ir baigtos dieninės studijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA - mūsų 'išrinktieji' didindami armiją (ir amžinųjų studentų) skaičių norėjo bedarbystės lygį bent statistiškai sumažinti.

manyciau jie gali turet tik

manyciau  jie  gali turet  tik portretas
BOMZO statusa ....bedarbis --tai mokantis dirbt ,ir ieskantis darbo .....

C

C portretas
Negali!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių