Seimas: „Snoro“ komisijos išvados – nepriimtos

Išklausęs Etikos ir procedūrų komisijos išvadą dėl Snoro" bankroto aplinkybes tyrusios laikinosios komisijos darbo, Seimas jai pritarė.Seimo etikos sargai šią savaitę priėmė sprendimą, jog Seime registruotos komisijos pateiktos parlamentarams išvados yra nepriimtos. Už tai balsavo 59 Seimo nariai, 50 - prieš ir 5 parlamentarai susilaikė.

Etikos ir procedūrų komisija patvirtino, jog paskutinis „Snoro“ komisijos posėdis neįvyko, nes nebuvo kvorumo, posėdžio protokolas dėl to yra neteisėtas ir išvados nepriimtos.Kadangi komisijos įgaliojimų laikas pasibaigęs, o tinkama išvada Seimui nepateikta, etikos sargai taip pat pasiūlė Seimui priimti nutarimą dėl laikinosios komisijos nagrinėjimo klausimo - arba konstatuoti, kad komisija darbą baigė, arba jos įgaliojimus pratęsti. Kol kas jokio sprendimo Seimas nepriėmė.

Komisijos pirmininko „tvarkiečio“ Valentino Mazuronio registruotame dokumente teigiama, kad Lietuvos banko veiksmai, pernai lapkritį uždarant „ Snorą“, buvę skuboti ir nepakankamai motyvuoti. Konstatuota, jog komercinių bankų priežiūros sistema yra gera, bet „ Snoro“ atžvilgiu ji nebuvusi pakankama, o buvusi Lietuvos banko vadovybė 2009 metais nepakankamai reagavo į informaciją apie „Snoro“ veiklą.

Šeši valdančiųjų atstovai, dirbę komisijoje, kaltina 6 opozicijos atstovus politikavus, formuluojant komisijos išvadas ir įtaria, kad Lietuvos bankui nepalankiomis išvadomis bandoma pagelbėti kai kuriems nukentėjusiems „ Snoro“ kreditoriams.

„Snoro“ komisijoje dirbo 12 narių, po pusę jų sudarė valdančiųjų ir opozicijos atstovai. Komisiją Seimas buvo įpareigojęs išvadas dėl „ Snoro“ bankroto" pateikti iki birželio 1-osios.


Šiame straipsnyje: Snoraskomisija dėl Snoro

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių