Seimas padidino akcizo tarifą rūkalams

  • Teksto dydis:

Seimas priėmė Akcizų įstatymo pataisas, kuriomis nutarta didinti akcizų tarifą cigaretėms, cigarams ir cigarilėms. Už teisės akto pakeitimus balsavo 79 Seimo nariai, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 10 parlamentarų.

Priimtomis pataisomis nuspręsta nuo 2017 m. kovo 1 d. cigarečių akcizų tarifo specifinį elementą padidinti nuo 50,68 iki 56 eurų, o nustatytą kombinuotąjį akcizų tarifą – nuo 85 iki 90 eurų už 1 000 cigarečių. Cigarams ir cigarilėms taikomas akcizų tarifas didės nuo 29,54 iki 33 eurų už kilogramą produkto.

Pasak pasiūlymo iniciatorių, dėl tokio padidinimo 20 vienetų cigarečių pakelio kaina vidutiniškai gali pabrangti 0,16 euro, pigiausių cigarečių – apie 0,12 euro, o cigarų ir cigarilių 17 vienetų pakelis pabrangtų vidutiniškai apie 0,14 euro. Skaičiuojama, kad dėl padidintų akcizų tarifų cigaretėms, cigarams ir cigarilėms valstybės biudžetas 2017 m. papildomai gaus apie 23 mln. eurų pajamų.

Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, projektas parengtas atsižvelgiant į Tarybos direktyvos 2011/64/ES dėl akcizų, taikomų apdorotam tabakui, struktūros ir tarifų nuostatas, pagal kurias Lietuva iki 2017 m. gruodžio 31 d. turi pasiekti cigaretėms ES acquis nustatytą minimalų apmokestinimo akcizais lygį (90 eurų už 1000 vienetų cigarečių, taip pat ne mažiau kaip 60 proc. nuo vidutinės svertinės mažmeninės cigarečių pardavimo kainos).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
visame turi buti rybas,kas per daug tai nesveika .Te kelimai rodo prota musu valdzios .Iseina kad jie neko nesugeba -tik kelt ir uzdraust.Ka nors sumastikyt protingo .Si momenta jiu sprendimai mazu vaiku proto

Jonas

  Jonas  portretas
Cigaretės ne pirmo būtinumo prekė, gali būti didinama, gal mažiau pirks, rūkys. Dabar rūko ir jaunimas, vadinasi kaina dar prieinama tikrai, reikia keti jas iki max.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių