Seimas negrąžino motinystės išmokų į prieškrizinį lygį

  • Teksto dydis:

Seimas negrąžino išmokų už vaiko priežiūros atostogas į prieškrizinį lygį, tačiau motinystės išmokos nebebus ribojamos ir priklausys tik nuo mamos uždirbto atlyginimo.

Parlamentarai antradienį pritarė Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymui. Už balsavo 61 parlamentaras, prieš - 1, o susilaikė 26.

Seimas atsižvelgė į Konstitucinio Teismo nurodymą, kad motinystės išmokos negali būti ribojamos.

„Jei būnant vaiko priežiūros atostogose gims antras vaikas, išmokos taip pat nebus ribojamos“, - Seimo pranešime teigė Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė.

Tėvai ir toliau galės rinktis - vienerius metus gauti 100 proc. buvusio atlyginimo pašalpą arba gauti mažesnę pašalpą dvejus metus su galimybe antraisiais metais grįžti į darbą, neprarandant pašalpos. Pastaruoju atveju ji siekia 70 proc. buvusio uždarbio pirmaisiais metais ir 40 proc. - antraisiais metais.

Seimas ketino grąžinti iki krizės mokėtas motinystės pašalpą: iki vaikui sueis vieneri metai - 100 proc. vieno iš tėvų uždarbio, o iki sueis dveji metai - 85 proc. Tačiau įstatymo priėmimo stadijoje ši nuostata buvo pakeista.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Suskiai ir tiek. Verkia dėl demografinių niuansų, o pastangų - nulis

užtat

užtat portretas
užtat savęs nepamiršo - susigrąžino jau seniai

as

as portretas
ir labai gaila, kad tokie trumparegiai. Šiemet mokyklose penktokų anšlagas, žinote,kaip juos vadina- pašalpų vaikai- tai tie vaikiukai,kurie buvo pradėti pakėlus išmokas. Įsivaizduojat, trumparegiai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių