Seimas iš naujo svarstys vetuotas Buhalterinės apskaitos pataisas

Seimas antradienį priėmė iš naujo svarstyti prezidentės Dalios Grybauskaitės grąžintas buhalterių dviprasmiškai įvertintas Buhalterinės apskaitos įstatymo pataisas, kurias parlamentarai buvo priėmę balandžio pradžioje.

Už tai, kad pataisos Seime būtų svarstomos iš naujo, balsavo 85 Seimo nariai, o kad jos būtų laikomos iš viso nepriimtomis, balsavo du parlamentarai.
Prezidentė siūlo sumažinti minimalią metinės civilinės atsakomybės draudimo sumos ribą ir taip sudaryti platesnes galimybes patiems buhalteriams įvertinti prisiimamos rizikos laipsnį.

Parlamentarų priimtos pataisos numato, kad savarankiškai įmonėms apskaitos paslaugas teikiantys asmenys ar už įmonių apskaitą atsakingi asmenys privalės turėti aukštąjį išsilavinimą, buhalterio profesionalo kvalifikaciją, o civilinę atsakomybę turės apsidrausti ne mažiau kaip 100 tūks. litų. Įmonių buhalteriams tokie reikalavimai netaikomi.

Šalies vadovė vetavo pataisas taip pat manydama, kad jos diskriminacinės, nes kvalifikacijos reikalavimai nėra taikomi pagal darbo sutartis apskaitos paslaugas teikiantiems asmenims. Todėl siūloma, jog buhalteris privalėtų turėti atitinkamą kvalifikaciją, kurios įgijimo tvarką patvirtintų Vyriausybės įgaliota institucija.

Lietuvos draudikų asociacija kreipėsi į prezidentę D.Grybauskaitę, prašydama vetuoti įstatymą. Asociacija teigia, jog įstatymas priimtas skubotai ir nederintas nė su viena suinteresuota institucija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

<a href="https://jugma.lt">buhalterinės paslaugos</a>

&lt;a href=&quot;https://jugma.lt&quot;&gt;buhalterinės paslaugos&lt;/a&gt;  portretas
buhalterinės paslaugos

<a href="https://jugma.lt">buhalterinės paslaugos</a>

&lt;a href=&quot;https://jugma.lt&quot;&gt;buhalterinės paslaugos&lt;/a&gt; portretas
žinoma tai reikėjo padaryti jau. Apdraustos buhalterines paslaugos atrodo žymiai patikimesnės. Dabar nebereikės galvoti, kokia įmonę rinktis, kad buhalterines apskaitos įmonė atsakytų už savo darbą. Manau šis istatymas pakelė visu įmonių atliekančių buhalterines paslaugos kokybę ir atsakomybės jausmą. Tik keista, kad tai nebus reikalaujama iš įmonių, kurios turi savus samdomus buhalterius, turėtų būti lygybė tarp visų įmonių, tik tokiu būdu bus galima visoms įmonėms lygiavertiškai konkuruoti ir kelti buhalterinių paslaugų kokybę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių