Seimas kratosi svarstymų dėl „Sodros“ įmokų „lubų“

Seimas nenori diskutuoti dėl „Sodros“ įmokų „lubų“ įvedimo.

Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis šią savaitę pripažino, kad šį pasiūlymą ateityje galima svarstyti, parlamentarai ketvirtadienį po pateikimo pataisų nepriėmė svarstyti.

Už liberalės Aušrinės Armonaitės parengtas Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisas balsavo 15 Seimo narių, prieš – 33, o susilaikė 17, o kitu balsavimu pataisos buvo iš viso atmestos.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Stasys Jakeliūnas pripažino, kad „Sodros“ „lubų“ įvedimas yra svarstytinas, bet, anot jo, kol kas tam nepasirengta.

Ekonomikos komiteto pirmininkas Virginijus Sinkevičius tikino, kad biudžetas tokios idėjos nepalaikys.

„Biudžete nėra numatyta pinigų“, – teigė V.Sinkevičius.

Tačiau konservatorius Rimantas Jonas Dagys pareiškė, kad valstybės biudžeto netektis dėl „lubų“ įvedimo „Sodros“ biudžeto lėšomis neturėtų būti kompensuojama.

Šią savaitę S.Skvernelis teigė, kad „Sodros“ „lubos“ galėtų būti priimtinos: „Kalbant apie ateitį, mes esame pasiryžę diskutuoti, nes principas pats yra mums priimtinas. Galbūt galima būtų diskutuoti apie pačių „lubų“ dydį“.

Seimo narė siūlė kitais metais taikyti 120 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) per metus „lubas“, 2019 metais – 110 VDU, 2020 metais – 100 VDU, 2021 metais – 80 VDU, o 2022 metais - 60 VDU per metus „lubas“.

VDU šalies ūkyje (be individualių įmonių) 2017 metų antrąjį ketvirtį buvo 838,7 euro.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
A, tai turtuoliams atrodo, kad per daug moka Sodrai? Manau, kad dabartiniu metu reikėtų" grindis" Sodrai įvesti, nuo 500 eurų nemokant jokių mokesčių ir įmokų Sodrai taip pat, nes tai minimaliai reikia žmogui pragyventi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių