Seimas Darbo kodekso ketvirtadienį nesvarstys, bet profsąjungos mitinguos

  • Teksto dydis:

Seimo valdybai nutarus ketvirtadienį nepradėti naujojo Darbo kodekso priėmimo procedūros, jį kritikuojančios profesinės sąjungos neatsisako planų ketvirtadienį surengti protesto mitingą.

Tačiau, pasak profesinių sąjungų konfederacijos teisininkės Evelinos Šilinytės, dar viena protesto akcija gali būti surengta ir kitą savaitę.

„Mitingas lieka, nes lieka nuostatų, kurioms nepritariame“, - BNS pareiškė ji, paklausta, ar ketvirtadienį numatytas mitingas prie Seimo įvyks.

„Mes turime pasiruošę filmuotą medžiagą iš svarstymo (Darbo kodekso - BNS), iškarpas konkrečiais blokais ir jos bus transliuojamos, vyks diskusijos ir aptarimas“, - teigė profsąjungų atstovė.

Pasak E.Šilinytės, vėliau šią savaitę bus šaukiamas neeilinis profesinių sąjungų konfederacijos valdybos posėdis, kuris spręs, kokios protesto akcijos imtis kitą savaitę, kai Seimas pradės naujojo Darbo kodekso priėmimą.

„Reikia kažkaip reaguoti į tai (Seimo posėdžių darbotvarkių pokyčius - BNS). Ir bus nuspręsta, ką mes darome - organizuojame vėl mitingą, ar kažkokias kitas akcijas“, - BNS teigė E.Šilinytė.

Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas BNS informavo, kad Seimo valdyba trečiadienį nutarė ketvirtadienį nepradėti naujojo Darbo kodekso priėmimo.

„Kitą savaitę, kuri parlamentarams turėjo būti laisva, visas dienas svarstysime tik socialinį modelį be jokių kitų klausimų“, - BNS teigė A.Sysas.

Seimo posėdžiai numatyti kitą savaitę antradienį ir ketvirtadienį - visi 4 posėdžiai bus skirti tik Darbo kodekso ir viso socialinio modelio svarstymui ir priėmimui. Parlamentarai tikisi kitą savaitę baigti jo priėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Visiems pasaulio dirbantiesiems tenka vis mažesnė pyrago dalis: Aišku, auga ta dalis, kuri nueina gyvenantiems iš turto. Paveikslėlyje parodyta, kaip keičiasi darbui tenkanti bendrojo produkto dalis pasaulyje. Europoje kiekvienas antras bedarbis bedarbiauja jau ilgą laiką. Taip toliau tęstis negali, turi įvykti politiniai pokyčiai visuomenėje. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių