Savivaldybės be skolų nebeišgyvena

  • Teksto dydis:

Ankstesniais metais kai kurios šalies savivaldybės sugebėjo išgyventi be skolų, o dabar jų turi visi šalies miestai ir rajonai. Savivaldos atstovai aiškina, kad gyventi pagal išgales nepajėgia, o padėti galėtų tik padidintas valstybės finansavimas, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Finansų ministerijos duomenimis, bendra visų savivaldybių skola balandžio 1 dieną siekė beveik 636 mln. eurų ir sudarė 52,3 proc. prognozuojamų šiųmečių jų pajamų. Labiausiai įsiskolinęs tebėra Vilniaus miestas, o taupiausia šiuo požiūriu - Kalvarijos savivaldybė.

Kaip „Lietuvos žinias“ informavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė, iš pirmtakų paveldėtas kreditorinis įsiskolinimas iš viso sudaro 391,8 mln. eurų. Kitų didžiųjų miestų skolos, nors ir nemažos, Vilniui neprilygsta. Finansų ministerijos duomenimis, Kauno miesto savivaldybė yra skolinga 51,3 mln. eurų, Klaipėdos merija - 26,9 mln. eurų. Šiaulių ir Panevėžio skolos siekia atitinkamai 13,1 mln. bei 12,1 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių