Savivaldybė grasina namų valdoms

Klaipėdos savivaldybės administracija sukruto dėl namų valdų tariamai neteisėtai rinktų mokesčių už komunalinių atliekų tvarkymą.

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo Viačeslavo Karmanovo, šių metų balandžio mėnesį Tarybai priėmus sprendimą už atliekų išvežimą taikyti 21 ct/kv. m tarifą, namų valdos iš gyventojų mokestį rinko su 18 proc. PVM (25 ct/kv. m).

„Reikalausime, kad namų valdos perskaičiuotų tarifą ir iki gruodžio 31 d. grąžintų gyventojams tris mėnesius neteisėtai rinktą mokestį. Nors tikslių skaičiavimų nesame atlikę, gyventojų permokėta suma gali siekti 100 tūkst. litų. Jei mūsų reikalavimai nebus įvykdyti, gindami viešąjį interesą kreipsimės į prokuratūrą", - tikino V.Karmanovas.

Tačiau namų valdos su savivaldybės administracijos kaltinimais nesutinka ir teigia, kad sąskaitas už atliekų išvežimą jos gauna iš vežėjų, todėl ir aiškintis reikėtų su jais.

„Specialaus autotransporto" rinkodaros direktorius Pranas Liaučius jokio pažeidimo neįžvelgia, mat Tarybos priimtame sprendime nėra nurodyta, ar nustatytas 21 ct/kv. m tarifas yra su PVM, ar be jo. Todėl nenuostabu, kad vežėjai, pasinaudoję atsiradusia spraga, nutarė mokesčiui už komunalinių atliekų išvežimą pritaikyti PVM.


Šiame straipsnyje: mokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių