Savininkai keičia ir sėkmingai dirbančius direktorius

Per praėjusius metus pasikeitė beveik dešimtadalio stambiausių Lietuvos bendrovių vadovai: labiausiai direktorių kaitą skatino ryškesni apyvartos šuoliai ar nuosmukiai.

Peržvelgusi 12 tūkst. Lietuvos įmonių, kurių metinė apyvarta viršija 1,3 mln. litų, kreditingumą vertinanti „Creditreform Lietuva“ suskaičiavo, kad per 2011 metus jose pasikeitė 985 vadovai (8,2 proc.), penktadienį praneša „Verslo žinios“.

Daugiausia direktorių pasikeitė finansinio tarpininkavimo, energetikos, viešbučių ir restoranų versle. Pramonės, transporto ir logistikos ar prekybos bendrovėse vadovų kaita buvo gerokai mažesnė.

„Kaip ir 2010 metais, direktorių keitimo vajus buvo stipriausias didžiosiose įmonėse, kurių apyvarta viršija 25 mln. litų. Jose pasikeitė daugiau kaip dešimtadalis, arba per 100 vadovų. Vidutinio dydžio įmonėse pokytis nesiekė 9 proc., o smulkiajame versle, kurio apyvarta svyruoja nuo 1,3 iki 4 mln. litų, pakeista mažiausiai direktorių - 7,6 proc.“, -skaičiuoja „Creditreform Lietuva“ direktoriaus pavaduotojas Romualdas Trumpa.

Anot jo, analizė parodė, kad stabiliai dirbančio verslo, kurio augimas kiek viršija bendrą rinkos lygį, vadovai gali jaustis ramiau nei įmonių, kuriose vyksta smarkios permainos - nesvarbu, ar į gerąją, ar į blogąją pusę.


Šiame straipsnyje: Vadovaiverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių