Sąskaitos už šildymą kauniečiams skiriasi net 16 kartų

„Kauno energija“ jau suskaičiavo, kiek gyventojai jai skolingi už šildymą spalio mėnesį. „Elektroninės sąskaitos jau pateiktos, popierinės sąskaitos gyventojus pasieks kiek vėliau“, – sakė „Kauno energijos" atstovas ryšiams su visuomene Ūdrys Staselka.

Antirekordininkai nesikeičia

Pasak jo, daugumai gyventojų teks mokėti mažiau nei pernai už tą patį mėnesį, Viena priežasčių – vėliau pradėtas šildymas sezonas.

Dažniausiai šildymo sezonas Kaune būdavo pradedamas spalio 14-15 dienomis, šiemet – nuo spalio 20 dienos. Kai kurių namų gyventojai šildytis pradėjo dar vėliau.

Nepaisant to, kai kurie gyventojai, pamatę sąskaitą, griebsis už galvos. „Antirekordininkai nesikeičia“, – pastebėjo Ū. Staselka. Pasak jo, vieni brangiausiai už šildymą mokėsiančių gyventojų gyvena senutėliuose namuose – Sąjungos a. 10 ir Jakšto g. 8.

Už 60 kv.metrų ploto buto šilumą čia gyvenantiems kauniečiams reikės mokėti 273 litus. Ir tai – tik mokestis už trečdalį mėnesio. Jeigu šildymas būtų pradėtas nuo spalio pirmosios, pirmoji sąskaita greičiausiai būtų gerokai perkopusi 800 litų.

Išgyventi padeda kruopos

V. Krėvės gatvės 82b namo gyventojai sąskaitų gali laukti ramūs. Tokio pat ploto buto savininkų kišenė palengvės vos 17 litų. „Tai yra suma be šilumos, suvartotos karštam vandeniui paruošti“, – pabrėžė Ū. Staselka.

Taigi mokestis už šildymą šiems gyventojams skiriasi 16 kartų. Toks sąskaitų skirtumas susidarė dėl itin didelių šilumos nuostolių avarinės būklės namuose.

Sąjungos aikštės 10 name gyvenantis Apolinaras Semaška neslėpė: sąskaitos varo į neviltį. „Už 13 kv. kambario šildymą praėjusią žiemą mokėjau net 400 litų per mėnesį! Mano pensija – vos 600 litų, pinigų reikia ir vaistams, jau nekalbant apie maistą“, – sakė pensininkas.

Ar jam kas nors iš artimųjų padeda išsilaikyti? „Kruopos padeda“, – nukirto kaunietis.

Ar neturi planų keisti gyvenamąją vietą? „O kur man eiti? Ieškotis penkių kvadratų kambario? Gal tada reiktų mažiau mokėti? Jūs pirmiau pagalvokite prieš klausdami. Aš gi jau pensininkas. Ar mano amžiuje ieškoti naujų namų?“ – pyko A. Semaška.

„Nenormalios sumos“

Jo kaimynas iš kito aukšto dėl mokesčių nevirkavo, bet sąskaitomis irgi nesidžiaugė. „Mes su drauge išsimokam, bet sumos nenormalios. Už 13 kvadratų kambarį žiemą buvo atėjusi 320 litų sąskaita. Sūnus gyvena mano 54 kvadratų bute K. Griniaus gatvėje ir moka mažesnius mokesčius, nei mes čia. Dukra gyvena 91 kvadrato bute Varnių gatvėje. Šildosi autonomiškai, šalčiausią mėnesį moka 180-190 litų. Palyginkite“, – siūlė vyras.

Kaunietis užjautė mažesnes pajamas kaimynus ir nesmerkė tų, kurie mokesčių paprasčiausiai nebemoka.

Naujame V. Krėvės gatvės 82b name nuotaikos visai kitokios. Jame vos tris mėnesius gyvenanti pora sąskaitos už šildymą dar nėra gavusi, bet jos visai nebijo. „Kai nusprendėme čia nuomotis butą, viena priežasčių buvo maži komunaliniai mokesčiai“, – neslėpė Ana su vyru. Jiems savininkas žadėjęs, kad net ir šalčiausią mėnesį šilti radiatoriai atsieis vos 200 litų.

„Prieš ketverius metus, kai gyvenome Šančiuose, teko mokėti ir 600 litų“, – prisiminė kauniečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
malonu kad mano kisene palengves tik 17 lt, bet kol nemaciau saskaitos negaliu dziaugtis

skaitrytoja

skaitrytoja portretas
kadangi Lietuvoje valdzia tik tam,kad uzsiima savo portfeliuy gavimu ir dalybomis,tad silumimimkai sau kaipia kapitala nieko ne3investuodami i gyventojus.Raskite dar tokia valstybe pasaulyje,busite racionarizatoriais.Juk kaimu komisija yra tik tam ,kad patvirtintu,ka Sekmokas sumaste,kaip padidint,savo kapitala >Lietuvos runkeliai moka kas didziausiu naglu sumasyta,niekas preis nieka nesiaiskina-nes nera ka aiskinti!Runkeliai vistiek moka!Neaisku ar radiatotius buvo siltas ar ne saskaitos simtines!Valio! Durneliai!o seimunai skirstosi prie lovio potfelius ir saskaitos uz sildyma jiems neidomios,nes tai ne ju reikalas!

Vilkutis

Vilkutis portretas
mano sąskaita bus0,00 nes šildausi dujomis o prie dujinio katilo dar ir šiandien nebuvau priėjusi:))) BIJAU...
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių