Sandėliuose senkant atsargoms, brangsta lietuviškos daržovės

  • Teksto dydis:

Rudens lietaus pažeistos bulvės sparčiai genda sandėliuose, laukiama, kad lietuviško derliaus gana greitai neliks, o be to, kokybiškos daržovės gali brangti, nors per metus bulvių kainos Lietuvos prekybos tinkluose pakilo nuo 32 iki 37 centų už kilogramą, rašo portalas delfi.lt.

„Geros kokybės bulvių kaina rinkoje yra didesnė nei praėjusiais metais, bet taip pat yra labai daug abejotinos kokybės bulvių, kurios ilgai neišsilaikys arba bijoma, kad jos neišsilaikys, todėl jų kainos laikosi praėjusių metų lygyje“, – aiškina Lietuvos daržovių augintojų asociacijos vadovė Zofija Cironkienė. 

Pačiuose ūkiuose bulvių kaina svyruoja nuo 8 iki 22 centų už kilogramą. „Toks didelis skirtumas yra būtent dėl nevienodos kokybės. Prasčiau besilaikančių bulvių rinkoje yra daug, o geriau besilaikančių – išaugusios kainos. Apibendrinant situaciją, derliaus laikymasis, kaip ir jo nuėmimas, augintojams šiemet buvo ir yra didelis galvos skausmas, todėl jie nerizikuoja bulvių ilgai laikyti, nes nežinia, kaip jas pavyks išlaikyti ilgesnį laiką, todėl esant galimybei, stengiasi jas kuo greičiau parduoti“, – sako Z. Cironkienė.


Šiame straipsnyje: daržovėskaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
17cnt lidle bulves o kitos darzv puse nera vitaminu.tai darzoves pirkisim lenkijoj dar daugiau kelkit viska pamatysit rezultatus.

ww

ww portretas
Tikrai, problema. Bet uztat galima prekybos centruose nusipirkti bulviu po 22-25 centus uz kg., kai tuo tarpu turguje maziausiai 40 centu. Ir nebutina pirkti daug, nusipirkai 4-5 kg - nespes suputi. O as galvojau, kodel siais metais prekybcentriai taip daznai daro akcijas, parduodami pigiau, dabar aisku kodel. O pirkejams gerai.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Jos supuvo ,išmeta ,užtai senka.Tegul jos brangsta ,nepirks,yra juk kuo galima pakeisti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių