Šalyje šiemet laukiama didelių sandorių

  • Teksto dydis:

Po atokvėpio metais tapusių 2015-ųjų specialistai sako, kad šiemet Lietuvos įmonių sandorių rinkoje laukia gana darbingi metai, ir vardija konkrečius savininkus pakeisti galinčius verslus, rašo "Verslo žinios".

Pirmiausia rinkos dalyviai šiemet laukia Lietuvos mobiliojo ryšio operatorės "Bitė" sandorio užbaigimo: operatorę iš bendrovės "Mid Europa Partners" perka JAV privataus kapitalo investicijų bendrovė "Providence Equity Partners". Antrąjį metų ketvirtį tikimasi užbaigti 230 "Lukoil" degalinių tinklo Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje pardavimą Austrijos įmonei "Amic Energy Management".

Tikėtina, kad šiemet sandorių pažers ir investicijų valdymo įmonė "Lords LB Asset Management", kuri steigia investicijų į energetiką ir infrastruktūrą fondą ir deklaruoja ambicijas investuoti 200 mln. eurų. Rinkoje taip pat šnabždamasi, kad Šeškinės kalvose planuojamo Vilniaus daugiafunkcio komplekso koncesija domisi prancūzų "Vinci Concessions", o Kinijos "China Merchants Group" viešai pripažįsta, kad domisi investicijomis Klaipėdos jūrų uoste.

Aktyviausiai pernai rinkoje veikęs fondų valdytojas "BaltCap" taip pat yra užsiminęs apie susidomėjimą investicijomis į infrastruktūros projektus.


Šiame straipsnyje: sandoriaiLietuvarinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių