Šalies maisto ir gėrimų gamintojai: susidomėjimas produkcija - didelis

Londone baigiasi tarptautinė maisto ir gėrimų paroda, apžvelgianti ką išskirtinio bei unikalaus šiemet siūlo maisto bei gėrimų gamintojai iš viso pasaulio. Šiemet parodoje gausesnė ir Lietuvos įmonių delegacija, įmonių atstovai neslepia – susidomėjimas lietuviška produkcija išties didelis.

Iš daugiau nei tūkstančio Tarptautinės Londono maisto ir gėrimų parodos dalyvių  maždaug 15 įmonių iš Lietuvos. Kaip pastebi Lietuvos atstovai, šiemet mūsų šalies įmonių daugiau nei ankstesnėse parodose. Jos dalyviai turėjo ne tik progą paragauti rinkoje dar nematytų produktų, bet ir iš gamintojų  sužinoti apie jų gaminių ypatybes, praneša „Panorama“.

Štai lietuvio Rolando Sakausko vadovaujama įmonė „Route77 Energy“ džiaugiasi, kad jau antrąją parodos dieną užmezgė verslo ryšius su beveik 100 potencialių klientų.

Londono parodoje vienos stambiausių Lietuvos įmonių  – „Kauno Grūdai“, „Vilniaus degtinė“, „Žemaitijos pienas“, „Rūta“, „Volfas Engelman“, „Alvo prekyba“, „Klaipėdos pienas“ ir kitos.

„Iš tikrųjų labai nustebino, kad daug Lietuvos įmonių dalyvauja šitoje parodoje. Tai parodo, kad lietuviai yra išradingi, išplaukia į tarptautines rinkas ir tai yra labai džiugu“, – sako „Klaipėdos pienas“ atstovė Rūta Kanapienė.

„Klientas – čia gyvenantys lietuviai. Jie jaučia nostalgiją savo šaliai. Dėl to mes netgi 50 proc. skiriame Lietuvos išeiviams. Jie mėgaujasi šokoladu ir tuo pačiu savo šalį gali pristatyti klientams ar draugams. Ir pats žmogus jaučia didesnį pasitenkinimą, valgydamas šokoladą iš savo šalies“, – sako įmonės „Rūta“ atstovė Neringa Vaitkutė.

Dauguma įmonių yra nusiteikusios dalyvauti ir būsimose tarptautinėse maisto ir gėrimų parodose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių