Šalies grūdininkai šiemet susidurs su aršia konkurencija

  • Teksto dydis:

Rekordinį kiekį grūdų praėjusiais metais eksportavusios Lietuvos įmonės šį sezoną susidurs su kur kas didesne konkurencija. "Verslo žinios" rašo, kad grūdus aktyviai perkančių ir palankią kainą mokančių šalių pasaulyje šiuo metu ne itin daug, o pagrindiniai konkurentai skelbia didinantys gamybą.

"Mūsų kviečių pirkėjos yra Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos šalys ir Pietų Afrikos Respublika. Taip yra todėl, kad už mūsų kokybės kviečius daugiau niekas nemokės, šios šalys vienintelės turi pinigų. Kol kas galėjome konkuruoti kokybe ir kaina, dabar ir Juodosios jūros regiono šalys ateina į šias rinkas", - ūkininkams surengtoje konferencijoje neseniai sakė bendrovės "Scandagra" grūdų prekybos vadovas Saulius Gabševičius.

Vieni didžiausių pokyčių pastaruoju metu vyksta Ukrainoje. Prieš penkerius metus šalies kviečių eksportas nesiekė nė 6 mln. tonų, o 2015-2016 metais - jau beveik 18 mln. tonų. Įdomu tai, kad bendras užauginamų grūdų kiekis šalyje per šiuos metus itin smarkiai nepakito ir svyruoja ties 60-66 mln. tonų riba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių