Šąlantys gyventojai dar nenori sąskaitų už šildymą

  • Teksto dydis:

"Baigėsi kepsnių sezonas, prasideda šildymo", – juokauja vilnietis Aurimas, nuo vasaros likusias malkas ruošdamas židiniui. 

Namo šildymo sistemos jis dar neįjungė, mat tik vakar grįžo iš Pietų Europos. Temperatūrų skirtumus vilnietis mėgina švelninti židinio šiluma. 

Meteorologiniai rodikliai jau leidžia pradėti šildymo sezoną – pastarąsias 3 paras vidutinė temperatūra nepakilo aukščiau 10-ties laipsnių. Šilumos tinklai laukia nurodymų iš savivaldybių. Šios neskuba ir sako, kad net šąlantys gyventojai dar nenori sąskaitų už šildymą. Tik mažeikiškiai pradės šildytis jau rytoj. Taip anksti šildymo sezonas dar niekada nebuvo pradėtas.

Daugelis gyventojų tikisi, kad po rugsėjo šalčių dar ateis šiltesni orai spalio pradžioje. Tačiau sinoptikai bobų vasaros šiemet nemato. Esą sušils tik penktadienį, bet savaitgalį vėl grįš vėsūs orai. Taigi gali nutikti taip, kad šiemet šildymo sezonas prasidės kaip niekada anksti – rugsėjį. O sąskaitas reikės apmokėti jau spalį. Taip jau atsitiko Mažeikių rajone – čia pradedama šildyti ikimokyklinėse įstaigose, mokyklose ir gydymo įstaigose. 

Per pastaruosius 5 metus anksčiausiai šildymo sezonas buvo pradėtas pernai – spalio 5 dieną. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jap

jap portretas
silpnaprociai ziuri avino akimis i termometra ir nezino, kad nemalonu salcio jausma suteikia butent dregme

kaunas

kaunas portretas
dar nesalta ir sildymo tikrai nereikia

Ona

Ona portretas
Užtenka pradėti šildymo sezoną nuo lapkričio 1d.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių