S. Skvernelis užsimena apie „šėšėlyje“ sukaupto kapitalo legalizavimą

  • Teksto dydis:

Seimui pateiktas kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis prakalbo apie idėją kviesti gyventojus savanoriškai legalizuoti „šėšėlyje“ sukauptą turtą.

Tačiau jis pabrėžia, kad apie šiuos planus dar tik diskutuojama.

„Tai tik diskusija - dėl savanoriško pasitraukimo iš „šešėlio“, - ketvirtadienį Seimo konservatorių frakcijoje pareiškė S.Skvernelis.

„Aš manau, kad tas momentas dar nepraleistas, nors jis buvo galimas, įvedant eurą - padaryti tam tiką ne kriminaliniu būdu sukaupto kapitalo legalizavimą, sumokant valstybei priklausančius mokesčius“, - paaiškino kandidatas į premjerus.

Pasak jo, tokį pajamų išieškojimą jis mato kaip vieną iš „šešėlio“ mažinimo būdų.

Konservatorių frakcijoje S.Skvernelis taip pat priekaištavo, kad „šešėlio išlupimu“ rūpinasi per daug tarnybų ir jos dubliuoja viena kitą, todėl jis žada inicijuoti Valstybinės mokesčių inspekcijos, Muitinės kriminalinės tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pajėgumų konsolidavimą į vieną Iždo apsaugos padalinį.

„Matau toje sistemoje... nenoriu to žodžio vardinti kova - tam tikrą ir nesveiką konkurenciją tarp institucijų, kurios atsakingos, jų yra daug, jos konkuruoja tarpusavyje, jos dirba labai dažnai tų pačių subjektų atžvilgiu, viena nuo kitos slėpdamos, švaisto lėšas tyrimuose nesikalbėdamos“, - teigė S.Skvernelis.

Seime parlamentarams S.Skvernelis aiškino, kad biudžeto skylių nepavyks užkamšyti lėšomis, surinktomis vien iš „šėšėlio“, nors, pasak jo, Lietuvos šešėlinės ekonomikos mastai yra santykinai dideli: „Įvairių vertintojų vertinimai skiriasi nuo 15 iki 26 proc. bendrojo vidaus produkto“.

„Mokesčių mokėtojai turi teisę reikalauti, kad jų išlaikomos valstybės institucijos greitai ir efektyviai atliktų savo funkcijas, o centrinė valdžia nustatytų skaidres ir aiškias jų veiklos taisykles, tada bus mažiau noro slėptis   šešėliuose“, - Seimo nariams ketvirtadienį teigė kandidatas į premjerus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Mente pavaryk.Jei neapsikakosi, tai bent sušilsi:D)

zmogus

zmogus portretas
Visas monopolines imones komfiskuoti skubiai KAUNE.Grudai,kruopos,vaistai.

...

... portretas
Laikas prie LITO grįžt.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių