S. Skvernelis: pensijos didės, jei augs ekonomika

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis dar kartą pakartojo, kad pensijos ateityje didės, jei augs ekonomika, ir tai, anot jo, nepriklausys nuo politinės valios.

„Labai aiškiai pasakome ir tikiuosi, kad tai (pensijų dydis - BNS) nepriklausys nuo politinės valios, tai bus susieta su mūsų ekonomikos augimu. Jeigu ir toliau ekonomika augs, vadinasi, galime kalbėti apie pensijų indeksavimą. Jeigu bus tokie patys procesai, kokie dabar vyksta, galėtume tikėtis - jei mūsų bendrojo vidaus produkto augimas būtų 2,6-2,7 proc., tai leistų kalbėti apie vidutinišką indeksavimą ir pensijų padidėjimą 23-24 eurais“, - pirmadienį spaudos konferencijoje žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Pernai gruodį S.Skvernelis sakė, kad jei valstybės pajamos augs, pensijos dar 23 eurais galėtų didėti 2018 metais.

Vidutinė senatvės pensija nuo šių metų sausio padidėjo apie 20 eurų iki 287,6 euro. Vyriausybė praėjusių metų pabaigoje nutarė pensijas didinti ir 2018 ir 2019 metais - atitinkamai 6,9 proc. ir 6,8 procento.

„Valstiečiai“ yra žadėję iki 2017 metų liepos pensijas padidinti vidutiniškai 40 eurų, tokia galimybė numatyta ir Vyriausybės programoje, tačiau 2017 metų biudžete apie tai nekalbama.


Šiame straipsnyje: pensijosSaulius Skvernelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

maksas

maksas portretas
Ekonomika Lietuvoj sparciausiai auga Europoj,o pensijos maziausos.

...

... portretas
Pensijos DIDĖS kai nustosim 'auksinį' karinį laužą pirkt!

Anonimas

Anonimas portretas
Juk visi skalambija, kad ekonomika ir dabar auga , gyvenimas Lietuvoje gerėja ... Gal kažkam ir gerėja .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių