S. Skvernelis nepritartų Darbo kodekso įsigaliojimo nukėlimui

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad nesutiktų, jog Darbo kodekso (DK) įsigaliojimas būtų dar kartą nukeltas.

„Tikrai ne – dar (nukelti) iki kitų metų pradžios, jau taip mes prarandame laiką, o laikas šiuo atveju yra tikrai ne mūsų naudai“, – trečiadienį žurnalistams sakė premjeras, paklaustas, ar socialdemokratų pozicija toliau taisyti DK gali reikšti, kad tie taisymai tęsis, pavyzdžiui, iki 2018 metų pradžios.

Socialdemokratų partijoje viduje surengta apklausa parodė, jog 89 proc. šios partijos narių pasisako už tai, kad būtų tobulinamas Darbo kodekso projektas, siekiant sustiprinti dirbančiųjų garantijas ir profesinių sąjungų teises, pranešė portalas lrt.lt. Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad pataisas, dėl kurių Darbo kodeksas taptų socialiai teisingesnis, partijos narys Algirdas Sysas jau yra registravęs.

S.Skvernelis sako, kad socialdemokratų apklausos rezultatai jo nenustebino.

„Nėra man siurprizas, aš mačiau, kaip ten balsuoja. Turbūt net balsavimo nereikėtų po pirmininko pareiškimų, nuomonės išsakymo rinkiminės kampanijos metu. Skaičiai galėtų tik svyruoti – ar 99,9 proc., ar 90 proc.“, – sakė premjeras.

„Matyt, yra naujos darbo ir bendradarbiavimo formos, su jomis mes dar nebuvome supažindinti, kad frakcijos sprendimas Seime dabar priklausys nuo apklausų organizavimo. Tai tiesiog įvertinsime tą naują bendravimo būdą ir savo sprendimą pasakysime. Šiandien vakare mūsų frakcija turės posėdį (...). Tikrai, jeigu kalbame apie koaliciją, aš nebėgiosiu ir neieškosiu – būnant koalicijoje ir turint daugumą Seime – opozicinių partijų paramos tokiems esminiams sprendimams, kur, matyt, turėtų koalicija sutarti“, – teigė jis.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujasis Darbo kodeksas, galiojimą.

Darbuotojų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai Trišalėje taryboje kovo viduryje baigė diskusijas dėl didžiausius ginčus kėlusių naujojo kodekso nuostatų, nors ne dėl visų jų pasiekti sutarimai. Sutarimo nerasta dėl streikų organizavimo, lokautų paskelbimo, darbuotojų atstovų papildomų garantijų, terminuotų darbo sutarčių, dėl darbo grafikų, kolektyvinės sutarties ir interesų konfliktų. Vis dėlto pavyko sutarti dėl dviejų ypač svarbių klausimų: atostogų trukmės ir darbo laiko apskaitos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S

S portretas
Įdomu už kiek milijonieriai jį "nupirko"?

Blin

Blin portretas
Debiliškiems "antialkoholiniams" įstatymams svarstyti laiko turit, o tikrai svarbiam darbo kodeksui ne? O gal kaip tik ir rėkiat apie tai, kad visa Lietuva vien alkoholikai (prisiminkim: kai kam visa Lietuva buvo kėgėbynas, kai kam žydšaudžiai), kad tuo triukšmu prisidengus lengviau būtų baudžiavą įteisinti?

nu

nu  portretas
nu va ir skvernelis savo pyrago dali is verslininku atsirieke o gal subutkevicium per pus pasidalino kad tik greiciau kodeksa prastumt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių