S. Skvernelis: minimali alga bus keliama, bet ne iki 500 eurų

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad minimalioji mėnesinė alga ateityje turėtų būti didinama, tačiau profesinių sąjungų siūlymas iškart ją kelti iki 500 eurų nėra realus.

„Įsigaliojus naujam Darbo kodeksui bus suformuota nauja Trišalė taryba ir pirmas žingsnis kalbant apie minimalaus atlyginimo didinima yra ten. Aš tikrai palaikyčiau tokių diskusijų pradžią. Nenorėčiau įvardinti 500 eurų ribą, bet tai siečiau tiek su ekonomikos augimu, tiek su darbo užmokesčio pokyčiais rinkoje, nes mes negalime sudaryti tokių sąlygų ir nevertinti kvalifikuotą darbą dirbančių atlyginimo augimo, aklai kelti minimalią algą, sulyginti nekvalifikuotą darbą dirbančius asmenis su darbuotojais, kuriems darbą atlikti reikalinga kompetencija ir išsilavinimas“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Jis teigė kol kas nenorinti įvardinti konkretaus dydžio, iki kiek ketinama siūlyti didinti minimalią algą, tačiau pabrėžė, kad tai nebus 500 eurų.

Profesinių sąjungų siūlymą minimalią algą didinti nuo 380 iki 500 eurų Trišalė taryba ketina svarstyti vasaros pabaigoje. Šį klausimą profesinės sąjungos siūlė antradienį vykusiame Trišalės tarybos posėdyje, tačiau sprendimas dėl to nebuvo priimtas.

Pernai liepą MMA padidėjo 30 eurų iki 380 eurų. Dabartinė Vyriausybė ir valdančioji dauguma kol kas neskelbė planų kelti minimaliąją algą.

Prielaidų krizei nėra

Lietuvos „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui užsiminus apie atėjančią pasaulinę ekonomikos krizę, „valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis ramina - jo teigimu, krizės ženklų nematyti.

„Šiuo metu turime augančią ekonomiką, augantį BVP, turime augančius atlyginimus privačiame sektoriuje, nedidelį augimą ir valstybės sektoriuje, turime investicijas, kuriamas darbo vietas. Turime ir skolą paveldėję labai didžiulę, kurios aptarnavimas daug kainuoja, turime eurą, įsipareigojomus nedidinti išlaidų. Jeigu mes vartojimo neapribosime, tikėtina, kad Lietuva nėra išskirtinė valstybė, kartu yra vadinama infliacija ir tas ekonomikos perkaitimas ateityje galėtų būti. Bet šiandien tikrai sakyti apie artėjančią ekonominę krizę, bent jau rodikliai nei Lietuvos, nei Europos Sąjungos, nei pasaulio kol kas tokių prielaidų neleidžia daryti“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras.

Trečiadienį Seimo Kultūros komitetui svarstant Kultūros ministerijos finansavimą, R.Karbauskis teigė, kad valdantieji atsisako planų jį atsieti nuo alkoholio ir tabako akcizų surinkimo, nes „netrukus galime susidurti su dar viena krize, ekonomikos krize pasauline“, skelbė portalas 15min.lt.

Seimo komitetas opozicijos iniciatyva svarstė Vyriausybės planus kitais metais mažinti kultūros finansavimą, kad būtų galima suformuoti „pokyčių krepšelį“.

Anksčiau skelbta, kad 2018 metų biudžetą planuojanti Vyriausybė visoms ministerijoms, išskyrus Krašto apsaugos, pasiūlė nusirėžti 616 mln. eurų ir juos sumesti į bendrą „pokyčių krepšelį “. Papildomus 240 mln. eurų į krepšelį planuojama skirti iš ES lėšų, tad bendra „pokyčių krepšelio“ suma išauga iki 856 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: Saulius SkvernelisMMA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Tai is kur pas menta logika ir padorumas.Kur spyre ten ir nuejo..

h20

h20 portretas
kad jus kur paspringtumet...

Socdemai kelti pradejo minimuma

Socdemai kelti pradejo minimuma portretas
graz, kad si valstieciu valdzia tesia socdemu darbus aciu
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių