S. Skvernelis kviečia „Google“ kartu diegti mokymų programas Lietuvoje

Grįžti į straipsnį

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl Lietuvos universitetai priima kiekvieną, kas turi pulsą? Kodėl Lietuvos universitetams mokslas nereikalingas? Kodėl studijų kokybė mažinama? Nes Lietuvos universitetai daro pinigus, o visa kita trukdo pinigų darymui. Kaip mes atėjome prie tokio gyvenimo? „Visa Lietuvos aukštųjų mokyklų sistema „patupdyta ant Steponavičiaus krepšelių“. Jei yra studentų, jie „atsineša“ pinigus, tada gauni valstybės finansavimą. Ko daugiau studentų, tuo universitetas gauna daugiau pinigų. Kai švietimo ir mokslo ministru dirbo Gintaras Steponavičius, aukštosios mokyklos buvo paverstos „firmomis“, kurios gaudavo pinigų už klientus – studentus.

Kęstas

Kęstas portretas
Universitetai buvo įmesti į rinką kaip paslaugų teikimo įmonės. Jei susikuri darbo vietą, tai ir turi, nesusikuri – tavo problema. Mokslas pasitraukė į antrą planą. Turėtum būti labai patrauklus, kad pas tave pultų studentai“, – aiškina mokslininkė, profesorė, D. Kiseliūnaitė. Ar kas susigriebė už galvos ir bando gelbėti nykstantį Lietuvos mokslą? Ne. Šalyje nepakanka kultūringų žmonių net tam, kad susigaudytume, ką mes čia naikiname. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

tik

tik portretas
1 prasymas...nebuk coc...demonu marionete nes turi charakteri bet kiek zmoniskumo ?? taip kad kol jie ir toliau /mutins zmoniu gyvenimus prisigrobe/ dekingumo nelauk nes padoraus zmogaus geras vardas brangiau uz pinigus o tie /valstieciai / tai tik filjalas/sirma/ zmoniu mulkinimui o apie kolukiu pirmininkus ir ju palikuonis geriau patylesim ir siandie nezinia ar mes randames parlamentineje prezidentineje ar policineje saly o gal /kazkokia mafija valdo is briuselio???...

Galerijos

Daugiau straipsnių