S. Skvernelis kartoja: Vyriausybė suvaldys šilumos brangimą

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis dar kartą pareiškė, kad Vyriausybė svarsto įvairias priemones suvaldyti biokuro, o kartu – ir šilumos kainų augimą. Pasak jo, Valstybinių miškų urėdijai nurodyta padidinti biokuro žaliavos pasiūlą.

„Mato Vyriausybė (galimybes mažinti šilumos kainas – BNS) ir mažins. Valstybinių miškų urėdija dalyvaus intervencijoje, jeigu reikės tiekti tiek biokurą, tiek ir tas bioatliekas, kurios lieka nuo miško kirtimo. Energetikos ministerija pasiryžusi rasti sprendimus, kaip būtų biokuro katilai pritaikyti šitos žaliavos, likusios nuo miško kirtimo, deginimui“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Valstybinių miškų urėdijai yra duotas nurodymas, ir tą puikiai žino aplinkos ministras. Jeigu reikalinga įsigyti papildomos technikos, kad galėtų tiekti biokurą į biržą, tai ir bus padaryta“, – pridūrė premjeras.

Premjeras kol kas neatskleidė visų svarstomų priemonių, siekiant suvaldyti prognozuojamą šilumos kainų augimą.

„Ieškome ir kitų alternatyvių būdų. Artimiausiu metu Vyriausybė pristatys taip pat, kad nebūtų pagrindo biokuro kainai kilti, ir tai susiję taip pat su šildymu (...) Mes paminėsime jums, kai bus konkretus sprendimas“, – teigė S. Skvernelis.

Kainų komisijos vadovė Inga Žilienė trečiadienį Seimo Energetikos komisijoje sakė, kad šilumos kaina dėl brangstančio biokuro augs trijuose didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Kaune ir Klaipėdoje šiluma, pasak jos, pigs. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuvos Seimas aiškinasi, kodėl tarptautinės kompanijos mus gali vedžioti už nosies. "Problema - nėra įstatymų, kurie mus draustų apgaudinėti (prisimenate pinigus alkoholio dėžutėje tuos įstatymus priiminėjusiam seimūnui Masiuliui?) Todėl visur vienodos firmos toje pačioje pakuotėje parduodami žuvies piršteliai, bet Lietuvoje tie piršteliai neturi pirštelių, o žuvis neturi žuvies. Tokia pati pilno grūdo miltų duona Lietuvoje neturi pilno grūdo miltų. Lietuvoje parduodamas apelsinų gėrimas, kurio sudėtyje nėra apelsinų. Kodėl jis vadinamas apelsinų gėrimu? Nes tai atitinka primityvų, mūsų, lietuvių, skonį. Bulvės mums jau nusibodo, o apelsinai - dar ne." Geriam bulvių nuovirą, o vadinasi apelsinų gėrimas. O Masiulis geria brangius alkoholinius gėrimus ir juokiasi iš mūsų ir iš mūsų teismo.Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

... portretas
"Misija neįmanoma"; - naikinkit greičiau tą Centralizuoto šildymo baudžiavą!

Anonimas

Anonimas portretas
Valstybinių miškų urėdijai yra duotas nurodymas, ir tą puikiai žino aplinkos ministras. Jeigu reikalinga įsigyti papildomos technikos, kad galėtų tiekti biokurą į biržą, tai ir bus padaryta“, – pridūrė premjeras.-TAI DAR IR TECHNIKA ISKAICIUOS-KAI ŽINOM ,KAD BIOKURAS BRANGSTA 15 PROCENTELIU
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių