S. Skvernelis apie 13 pensiją: tai būtų nukreipta į vartojimą, kurį reikia skatinti

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad siūloma 13 pensija būtų nukreipta į vartojimą, kurį vis dar reikia skatinti.

„Tai bus vartojimo pinigai, o vartojimą skatinti mums šiuo metu dar visgi reikia, nes matome, kad taip, kaip šalis atsigavo, (...) taiklios buvo priemonės, skatinančios ir vartojimą. Viskas liko mūsų ekonomikai, skatino mūsų verslus, ir smulkųjį, ir vidutinį verslą“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, jei ekonominė situacija 13 pensijos mokėti neleis, tai nebus daroma.

„(...) Jei bus galimybės, darome, jei nebus finansinių galimybių, pasakysime Vyriausybėje, kad ekonominė situacija tokia, kad idėja puiki, bet galbūt ji ne nuo 2021 metų turėtų būti, o galbūt ne 200, o 100 eurų ar 300 eurų“, – sakė premjeras.

Pataisą teikiančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis sakė, kad 13 pensija siektų 200 eurų, ji būtų išmokama kiekvienų metų gruodį.

Pasak siūlymo rengėjų, toks papildomo priedo modelis yra Graikijoje, Ispanijoje, Lenkijoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
Skvernelis rūpinasi sunkiai dalią stumiančiais pensininkais...

Anonimas

Anonimas portretas
Vartojimą reikėjo skatinti nuo pat Nepriklausomybės pradžios. Kažkas prisivartojo iki soties, kažkas šiai dienai vartoja tik kuopas ir šunims skirtą maistą. Ponui linkiu vartoti kasdien ir daug..... ir ne tik prieš rinkimus.

Anonimas

Anonimas portretas
ka gali pasakyti men.... apie EKONOMIKA !!!!????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių