S. Skvernelio pažadai: imsis priemonių atpiginti biokurą bei šildymą

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, jog imsis intervencijos į biokuro prekybą, kad gyventojams smarkiai nebrangtų centralizuotai tiekiama šiluma.

„Mes tikrai darysime intervenciją, kas susiję su biokuro prekyba. Nes matėme tendencijas kelti biokuro kainas ir tuo pačiu bandyti pritempti ar pridengti šildymo kainų augimą. Jau buvo kalbėta ir su aplinkos ministru, kuris atsakingas už Valstybinės miškų urėdijos veiklą“, – žurnalistams antradienį sakė S. Skvernelis.

Premjeras patikino, kad ieškoma būdų, kaip padidinti biokuro pasiūlą.

„Tikrai, mūsų intervencija į šitą sektorių bus, miškų urėdijos žino. Jeigu reikalinga bus technika papildoma, kad galėtų sėkmingai dalyvauti biokuro tiekime (ji bus suteikta – BNS). Lygiai kaip ir Energetikos ministerija ieško būdų, kaip patobulinti kieto kuro katilus, kad galėtų deginti šiandien nuo miško kirtimo likusias atliekas ir nebūtų problemų (...) ir būtų galima tiekti į biokuro biržą“, – sakė premjeras.

„Intervencija ta, kad mes negalime pasiduoti spaudimui (...) rinkos kainos (...) Suprantate, kad viskas priklauso nuo pasiūlos ir paklausos. Tai mes tą pasiūlą pasiūlysime“, – pridūrė premjeras.

BNS kalbinti ekspertai pirmadienį teigė, kad šilumos kainos turėtų augti, o tai lems kuro – biokuro ir dujų – brangimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Prezidentu nori buti..... jau zada..... geriau papasakotu kaip 2021 metais zmones gyvens blogai

Pastaba

Pastaba portretas
Labai noriu būti prezidentu :). Kas tam trūksta žinių, išsiauklėjimo, intelekto, pagaliau elementarios kultūros - smulkmena?...

ggg

ggg portretas
kaip "gerai " gyvensim -žodžių nėra :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių