S. Kropas: neatšaukiami terminuotieji indėliai – kitąmet

  • Teksto dydis:

Jau netrukus gyventojai galės pasinaudoti nauja taupymo priemone ir banke padėti neatšaukiamą terminuotą indėlį. Už jį bus galima tikėtis didesnių palūkanų, tačiau pinigus atsiimti anksčiau termino galėsite tik ypatingomis aplinkybėmis, rašo portalas delfi.lt.

"Jų patrauklumas atsispindės, kai pradės palūkanų normos kilti. Tada akivaizdžiai matysis skirtumas tarp trumpalaikių ir neatšaukiamų ilgalaikių - atsiras patrauklumas. Dabar palūkanų aplinka lyg po presu suspausta ir jokio pakilimo horizonte dar nesimato. Net ir 5 ar 10 metų valstybės obligacijų palūkanos yra labai mažos. Prireiks kelių metų kol šis instrumentas taps populiarus", - sako Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentas Stasys Kropas ir pridūrė, kad neatšaukiamus terminuotus indėlius šalies bankai pradės siūlyti jau kitų metų pradžioje.

Lietuvos bankų klientų asociacijos (LBKA) vadovas Rūtenis Paukštė teigė į naujovę nežiūrintis labai palankiai ir pažymi, kad kad nedidelis palūkanų padidėjimas sunkiai įvertinamas, o kai žmogus neturi galimybės pasinaudoti pinigais atsitikus kokiems netikėtiems dalykams, tai nėra labai palanku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių