S. Jakeliūno patarėju pensijų klausimais tapo A. Lapinskas

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko „valstiečio“ Stasio Jakeliūno patarėju pensijų klausimais pradėjo dirbti „Sodros“ sistemos gynėjas ir pensijų kaupimo fondų kritikas, kompozitorius ir publicistas 71-erių Anatolijus Lapinskas.

S. Jakeliūnas sakė, kad naujas patarėjas rinks informaciją, kaip antros pakopos pensijų fondai veikia kitose šalyse, ir analizuos jų pokyčius.

„Kad mes žinotume tarptautinę patirtį ir tendencijas. Dabar nagrinėja Estijos ir Lenkijos atvejus – kas ten vyksta dėl antros pakopos. Taip pat detaliau analizuos „Sodrą“, žiūrės visas ataskaitas, kas susiję su antrąja pakopa“,– BNS sakė S. Jakeliūnas.

A. Lapinskas anksčiau buvo Seimo pirmininko „darbiečio“ Viktoro Muntiano vyresnysis patarėjas, 2012 metų Seimo rinkimuose buvo įtrauktas į Liberalų sąjūdžio sąrašą.

A. Lapinskas sukūrė daugiau nei 100 įvairių žanrų muzikos kūrinių, yra paskelbęs apie 500 straipsnių visuomeninio gyvenimo klausimais, apie 300 straipsnių – įvairiomis muzikos ir meno temomis. Jis yra dirbęs leidiniuose „Darbo biržos naujienos“, „Respublika“, taip pat „Sodroje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių