S. Jakeliūnas: PVM lengvatos maistui – ydingos

  • Teksto dydis:

Į Seimą išrinktas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Stasys Jakeliūnas, pristatomas kaip kandidatas į finansų ministrus, teigia, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos maistui yra ydingos, todėl bent naujų lengvatų partija nesiūlys.

"Dauguma tų lengvatų maistui yra ydingos. Kainos kažkiek sumažėtų, bet ne tiek, kiek sumažėtų pajamų į biudžetą. Iš esmės mūsų nuostata yra prieš išlygas ir lengvatas. Pažiūrėsime, kaip seksis tai įgyvendinti, bet bent jau naujų lengvatų tikrai nesiūlysime", - interviu "Verslo žinioms" sakė S.Jakeliūnas.

Anot jo, reikia didinti konkurenciją mažmeninėje prekyboje ir taip mažinti kainas.

Valstybiniam bankui – Vokietijos kapitalas

Rinkimus laimėjusiai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) ketinant kurti valstybės kapitalo regioninį plėtros banką, į jį bus bandoma pritraukti Vokietijos bankų kapitalą, sako potencialus "valstiečių" kandidatas į finansų ministrus S. Jakeliūnas, rašo "Verslo žinios".

"Finansų krizę pas mus sukėlė iš tikrųjų tiek bankų nepriežiūra, tiek fiskaliniai dalykai, kurie padėjo ekonomikai augti, bet jie turėjo stabdyti tą kainų burbulą. Ir valstybinis komercinis bankas galėtų atlikti tokią funkciją, bet dviem esminėmis sąlygomis. Jis turi būti visiškai nepolitizuotas, profesionaliai valdomas ir galbūt pasitelkiant privatų kapitalą, kad ir iš kokios Vokietijos. Mes kalbėsimės ir su vokiečių bankais, kad jie dalyvautų tame projekte", - interviu "Verslo žinioms" sakė S.Jakeliūnas.

Anot jo, bankas galėtų būti kuriamas, panaudojant Lietuvos pašto infrastruktūrą, kuris jau teikia dalį finansinių paslaugų, turi dalį būtinos infrastruktūros.

LVŽS anksčiau skelbė, kad jei laimėtų rinkimus, Lietuvos pašto pagrindu įsteigtų Regionų plėtros banką.

Paskutinis valstybės valdytas Žemės ūkio bankas privatizuotas 2002 metais, jį nupirko Vokietijos bankas "Nord LB". Metais anksčiau buvo parduotas ir Lietuvos taupomasis bankas, kurį įsgijo Estijos "Hansabank".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Ponas Jakeliūnai, kaip jūs suvienodinsite verslo maisto produktais sąlygas Lenkijos pasienyje, kai už sienos PVM maisto produktams 5-8%Kasmet į Lenkiją iš Lietuvos perkant maisto produktus išplaukia 700 mln. eurų. Nuo 700 milijonų taikant 5% PVM Lietuvos biudžetas papildomai pasipildytų 35 mln. eurų. be to Lietuvoje padidėtų suvartojimas lietuviškų produktų, įmonės daugiau gamintų -o tai papildomos įplaukos į biudžetą.

fredis

fredis portretas
na taip ,tipo jis "konkurencija" didint siulys,kai pilnos pardos,pilni turgus prikimsti visko,dar maza konkurencija ?Kainos kaip kilo ,taip ir kyla stabiliai.gerai kad lenkija netoli,darykit eksperimentus ir toliau....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių