Rusų startuolis taikosi apstatyti Baltiją mažais SGD terminalais

  • Teksto dydis:

Rusiškas kapitalas skverbiasi į Baltijos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) sektorių.

Greta bendrovei "Eesti Gaas" SGD tiekiančios, "Gazprombank" kontroliuojamos įmonės "Kriogaz" jungiasi naujas dalyvis - palyginti nedidelė privati Rusijos energetikos bendrovė "LNGGorskaja" siekia Baltijos jūrą apipinti mažos apimties SGD terminalais, kurie žydraisiais degalais aprūpintų čia plaukiančius laivus, rašo "Verslo žinios".

Bendrovė siekia, kad bunkeriavimo laivai galėtų pasiekti bet kurią Baltijos jūros vietą nenutoldami nuo SGD bunkeriavimo centro daugiau nei 320 km., o "LNG Gorskajos" vadovas Kirilas Liatsas dienraščiui teigė, kad Baltijos pakrantėje planuojami terminalai nėra griežtai susieti tik su įmonės dujų skystinimo gamykla - tai reiškia, kad ne visos ten skystinamos dujos keliaus į bendrovės mažos apimties terminalus, taip pat - ne visos šiuos terminalus pasieksiančios dujos bus gabenamos iš Sankt Peterburgo.

K.Liatsas tikina, kad įmonė jau yra sudariusi sutarčių didesniam SGD kiekiui, nei gali patiekti pirmoji skystinimo linija, kuri, planuojama, veiklą pradės jau antroje šių metų pusėje: "Dalį SGD įsigysime rinkoje arba sudarydami ilgalaikes tiekimo sutartis su kitais SGD tiekėjais. Todėl SGD tiekimo šaltiniai tikrai bus įvairūs".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Kokiom amerikietiškom? Jie statosi gigantišką skystinimo gamyklą prie Piterio, visą Baltijos regioną užpils pigiomis dujomis. Prasidempinguos rinką, suvalgys mažuosius ir kai p...stels kainas į viršų. Taigi viskas čia aišku.

...

... portretas
Rusai ruošiasi prekiauti amerikietiškomis dujomis??? (kurias iš 'lietuviško' terminalo gabens).

pritariu

pritariu portretas
Beretavi ožiai- į tvartą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių