Rusų kapitalo per dešimtmetį Lietuvoje sumažėjo keturis kartus

  • Teksto dydis:

Iš Lietuvos pasitraukus "Gazprom", o artimiausiu metu pardavus "Lukoil" degalinių tinklą, rusų kapitalo Lietuvoje sumažėjo keturis kartus, iki 0,5 mlrd. eurų, tačiau rusiškų įmonių skaičius išlieka toks pats kaip ir prieš krizę - apie 3 tūkst., o "Investuok Lietuvoje" nurodo, kad šiuo metu bendrauja su 13 potencialių investuotojų iš Rusijos, rašo "Verslo žinios".

Bendrovės "INVL Asset Management" fondų investicijų vadovas Vaidotas Rūkas teigia, kad iš tiesų nedaug kas likę Lietuvoje, jei atmestume įmonių ir privačių rusų investicijas į nekilnojamąjį turtą.

Tuo tarpu "Qantum Capital" generalinė direktorė Viktorija Trimbel sako, kad vertinant tiesioginių užsienio investicijų srautus (TUI), visada labai sveika pažiūrėti, kas tuo pačiu metu vyksta Kipre, Maltoje, Nyderlanduose ir panašiose jurisdikcijose, nes per jas dažnai ateina rusiški ar baltarusiški pinigai arba ratu sugrįžta ir vietos kapitalas: "Nematau rusiško verslo atsitraukimo iš Lietuvos ar Baltijos šalių, greičiau tai - jurisdikcijos korekcijos".



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha

cha cha portretas
O kas čia pasigedo nacių kapitalo ? Kurio niekada Lietuvoje nebuvo.

Ekonomika

Ekonomika portretas
Sumažėjo 4 kartus, bet mes nuo to nelikome biednesni. Va, Romanovas su savo sėbrais pabėgo.

dede

dede portretas
Ir kaip durniu valstybė pasiekė,ogi tik prarado pinigus,bet palaižė šikna Europai ir jankiams, geriau puiku užpakaliu, bet šiknaskylių išlaižyt
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių