Rusijos „Gazprom“ verda vidinis karas

Konkuruojančios grupuotės rusų dujų koncerno „Gazprom“ viduje drabstosi purvais, o Lietuvos galimybės susitarti dėl kainų nuolaidų mažėja.

„Verslo žinios“ rašo, kad „Gazprom“ viceprezidentas Aleksandras Medvedevas stebėjo ledo ritulio mačą Omske, užuot pateikęs pranešimą koncerno direktorių tarybai apie būsimą eksporto politiką. Apie tai paskelbė Rusijos žiniasklaida. Anot dienraščio, informacijos nutekėjimų apie įtakų grupių konkuravimą „Gazprom“viduje Rusijos žiniasklaidoje pasitaiko itin retai.

Skelbiama, kad „Gazprom-Export“ netrukus perims visas „Gazprom“ eksporto operacijas, taip pat ir į buvusios Sovietų Sąjungos šalis, o „viceprezidentui Valerijui Golubevui, taip pat prekybos vidaus rinkoje departamento vadovui Kirilui Selezniovui teks trauktis iš “Gazprom"valdomų įmonių Baltijos šalyse struktūrų.

„“Gazprom-Export„ vadovas nuo pat šių metų pradžios aktyviai siekė tiesioginių kontaktų su Lietuvos Vyriausybe, vėliau susitiko su premjeru Andriumi Kubiliumi, o kovą dalyvavo trišaliame - Lietuvos, “Gazprom" ir Europos Komisijos (EK) susitikime, į kurį buvo atvykęs EK Energetikos direktorato generalinis direktorius Philipas Lowe .

Tačiau „Lietuvos dujų“ valdybos posėdžiuose dalyvavo senieji „Gazprom“atstovai.„Verslo žinių“šaltiniai „Lietuvos dujose“ ne itin ką galėjo pasakyti apie tai, kaip keisis bendrovės darbas po vasarį-kovą vykusios A.Medvedevo misijos Lietuvoje. O naują sutartį dėl dujų tiekimo iš Rusijos pasirašiusios „Achemos“ vadovai neoficialiai tvirtino derėjęsi ir susitarę su „Gazprom“, o ne su jo antrinėmis bendrovėmis.


Šiame straipsnyje: GazpromDujosdujų kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių