Rusai rado landą, kaip per Lietuvą patekti į visą Europą

  • Teksto dydis:

Lietuvos turistines vizas norintys gauti užsienio piliečiai turi pateikti viešbučio rezervacijos įrodymą Lietuvos ambasadoms, deja, viešbučiai skundžiasi, kad įsigudravę Rusijos piliečiai jiems neša nuostolių, nes rezervacijos yra daromos, kad būtų galima gauti lietuviškas turistines vizas, galiojančias visoje Šengeno erdvėje, ir išvykti į kitas šalis, informuoja portalas delfi.lt.

Pasak viešbučių atstovų, pastaraisiais metais stipriai padaugėjo neapmokėtų Rusijos piliečių rezervacijų per viešuosius tinklapius booking.com, expedia.com, ostovok.ru ir kitus. Rezervacijos yra daromos ilgesniam laikotarpiui (2-15 dienų) ir vėliau atšaukiamos - dėl to viešbučiai patiria didžiulių nuostolių, nes rezervacijos yra daromos prieš 15-30 dienas, o nemokamai atšaukiamos prieš tris dienas ar dar vėliau, o viešbučiams per tokį laiką tampa labai sunku, o kartais nebeįmanoma parduoti kambarių.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė patvirtino, kad Lietuvos viešbučiai kenčia nuo apgaulingas rezervacijas darančių Rusijos piliečių: "Apie šią problemą su Užsienio reikalų ministerija esame kalbėję jau prieš trejus metus. Vis dar laikomės nuomonės, kad viešbučio rezervacijos reikalavimas yra perteklinė informacijas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
taip jums lietuviški išgamos ir reikia

Vokas

Vokas portretas
Nesamoningi ES istatymai... Uzsienietis neturetu gauti laisvo judejimo po visa ES erdve, o galetu buti tiki tos ES salies teritorijoje, kuri isdave jam viza. Kitaip tu atejunu-perejunu nesukontroliuosi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių