Rugpjūtį – 0,5 proc. mėnesio defliacija

  • Teksto dydis:

Lietuvoje rugpjūčio mėnesį buvo 0,5 proc. mėnesio defliacija. Vartojimo prekių ir paslaugų kainos šalyje sumažėjo antrą mėnesį iš eilės.

Statistikos departamentas pranešė, kad metinė infliacija (rugpjūtį, palyginti su 2015 metų rugpjūčio mėnesiu) siekė 0,8 proc., o vidutinė metinė infliacija buvo 0,4 procento.

Statistikų teigimu, rugpjūčio mėnesio kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo sumažėjusios daržovių (10,1 proc.), skystojo kuro (6,9 proc.), avalynės (3,6 proc.) kainos ir padidėjusios automobilių dujų (5,4 proc.), vairavimo mokyklų paslaugų (5,6 proc.), kelioninių reikmenų (2,5 proc.) ir gėlių (1,6 proc.) kainos.

Vartojimo prekių kainos per mėnesį sumažėjo 0,6 proc., o paslaugų kainos - 0,1 procento. Valstybės ir savivaldybių institucijų reguliuojamos vartojimo prekių ir paslaugų kainos per mėnesį sumenko 0,5 proc., rinkos kainos irgi 0,5 procento.

Vartojimo prekių kainos per metus sumažėjo 0,2 proc., o paslaugų kainos išaugo 4 proc.. Valstybės ir savivaldybių institucijų administruojamos kainos per metus smuko 1,8 proc., tačiau rinkos kainos padidėjo 1,2 procento.


Šiame straipsnyje: defliacijastatistikakainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių