RRT aukcione siūlys 3 dažnių blokus, pradinė vieno jų kaina – 10 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Naujame Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) radijo dažnių aukcione bus siūlomi trys jų blokų paketai, kiekvieno kurių pradinė kaina - 10 mln. eurų, o ribinė kaina - 80 mln. eurų.

900 megahercų (MHz) ir 1800 (MHz) radijo dažnių juostų aukcionas vyks sausio 6 dieną, o leidimai juos naudoti galios nuo 2017 metų lapkričio 1 dienos iki 2032 metų spalio 31 dienos.

"RRT po diskusijų ir viešų svarstymų su rinkos dalyviais bei suinteresuotomis institucijomis priėmė sprendimą, kuris, mūsų nuomone, bus naudingiausias vartotojų paslaugų tęstinumo bei technologinės pažangos užtikrinimui, išlaikant tokį patį aukštą rinkos konkurencijos lygį", - pranešime spaudai sakė RRT direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Žilinskas.

Anot jo, vadovautasi skaidrumo, lygiateisiškumo principais bei kitų valstybių patirtimi, taip pat siekta, kad vartotojai ateityje gautų ne tik ne prastesnės, bet dar geresnės kokybės paslaugas.

Palyginti su rugpjūčio pradžioje skelbtu aukciono sąlygų projektu, padidinta pradinė radijo dažnio bloko kaina. Tuomet planuota, kad ji bus 5 mln. eurų. Tuo metu ribinė kaina nepakito.

Aukciono dalyvis privalo ne mažiau kaip pastaruosius penkerius metus teikti telefono ryšio arba duomenų perdavimo paslaugas ir turėti ne mažiau kaip 20 tūkst. abonentų.

Aukciono laimėtojas turėtų per trejus metus mobiliuoju ryšiu dengti ne mažiau kaip 98 proc. Lietuvos teritorijos, o jo spartusis belaidis plačiajuostis ryšys (30 Mb/s ir daugiau) nuo 2020 metų pradžios aprėptų teritoriją, kurioje gyventų ne mažiau kaip 85 proc. šalies gyventojų.

Minėtas radijo dažnių juostas iki 2017 metų spalio pabaigos turi teisę naudoti mobiliojo ryšio operatoriai "Bitė Lietuva", "Omnitel" ir "Tele2", visi jie ketina dalyvauti aukcione. Būsimame aukcione ketina dalyvauti ir valstybės valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras), liepos pabaigoje paskelbė apie ketinimus pereiti prie mobiliojo ryšio bendrovių naudojamos LTE technologijos ir teikti jomis 4G ryšio paslaugas.

Pajamos, gautos iš aukciono, pateks į valstybės biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių