R.Lazutka spėja, kad nedarbas mažės

Grįžti į straipsnį

gebelsas

gebelsas portretas
kazkoks briedas.... maisto produktai isvertus i litus yra pigesni ne tik Liankijoje bet ir Vokietijoje.... ir valstybe kainu negali reguliuoti nes jos tik padides.... manau kad bananai....

LLL

LLL portretas
Reikia apmokestinti orą, kuriuo kvėpuojame, saulę, kuri mus šildo, lietų, kuris mus maudo.. Trumpai -Lazutkai atsisuko varžtelis ir tas vargšelis tą varžtelį pametė...

Kasandra

Kasandra portretas
Nedarbas mazes, nes pilieciai emigruos. Vietinis paslaugu verslas vegetuos, nes nebus uz ka tas paslaugas ipirkti del beviltiskai mazu pajamu. Turtingieji pinigus, gautus uz darbo nusavinima, isvez i uzsieni, biurokratinis aparatas plesis ir didins savo pajamas tratindamas biudzeto lesas, o tautieciai kaip ir iki siol liks prie suskilusios geldos. Visiskai nenormalu, gal net amoralu, kai maisto produktu kainos Lietuvoje didesnes negu Europos valstybese, o atlyginimai mazesni 5-10 kartu. Tai tik parodo musu valdzios (konservatoriu-socialdemokratu) visiska analfabetizma ekonomikoje ir mokesciu politikoje.

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip gali jaunimas susikurti darbo vietas? Daugelis susirūpinusių Lietuvos likimu galvoja, kaip pripratinti Lietuvos jaunimą kurti verslus gimtinėje, užuot einant į darbo biržą arba emigruojant. Gal padėtų materialinės paramos dalinimas pradedantiems verslininkams? Manau, kad ne. Neuždirbti ir nesutaupyti pinigai neatneša laimės. Seniai populiarios yra garsios stambių loterijos laimėjimų istorijos. Tokie laimėjimai nepadaro laimėtojų sėkmingais verslininkais. Jei nori konkuruoti pinigais, tai uždirbk ir sutaupyk tuos pinigus. Tik tada mokėsi juos tvarkyti ir išsaugoti. Jei kas nors atidarys seifą ir duos jums gyvenimo pradžiai po keletą milijonų dolerių, jūs netapsite sėkmingais verslininkais. Tik būsite skolingi kažkam po keletą milijonų dolerių. Ne tik Lietuvoje būna milijonierių, kurie yra neverti tų pinigų. Vakaruose jei sakai, kad esi verslininkas, tave klausia, kaip tu apsigini nuo konkurencijos. Jei neapsigini, tai tu nesi verslininkas. Jei Tave kokie nors apgavikai vadina verslininku, ar genijum, ar dar kaip nors, norėdami Tavim pasinaudoti, tai nereiškia, kad Tu turi dirbti jiems dešimtmečius už jų malonius žodelius, nieko neturėdamas. Sugebėjimas kurti tokius užtvarus, apsaugančius nuo konkurentų, yra svarbiausia verslo savininko savybė. Konkurentu gali tapti daug kas: esami ar buvę verslo dirbantieji, verslo partneriai, kaimynai, Kinijos ar dar kokių nors šalių verslininkai. Užtvaru, apsaugančiu nuo konkurentų, gali būti uždirbti ir sutaupyti pinigai, bei sunkiai kitiems prieinamos žinios. Mes tik tada sukursime verslui palankią ekologinę sistemą, kada mūsų gabus jaunimas galės Lietuvoje įsigyti tokių žinių bei sukaupti tokius pinigus. Ta ekologinė sistema turi būti pakankamai didelė, kad būtų gyvybinga. Todėl būtina atsisakyti nemadingu dabar socialiniu darvinizmu paremtos universitetinės sistemos, kurią įvedė A. Kubiliaus ir G. Steponavičiaus vadovaujamos grupės. Jų įvesta tikimybė mokėti didžiulius pinigus už universitetinį išsilavinimą tik išbaido gabiausius mūsų abiturientus. Turime paruošti pakankamai gebančio Lietuvos jaunimo, jei norime Lietuvoje kurti gyvybingus verslus. Iš daugelio egzistuojančių verslo savininko apibrėžimų man artimiausias yra tas, kurį 1975 metais paskelbė Albertas Šaperas (Abert Shapero), teigiantis, kad verslininkai imasi iniciatyvos, susitaiko su pralaimėjimo rizika ir yra kontrolės pozicijoje. Užtvarai, apsaugantys nuo konkurencijos, yra esminė tos kontrolės dalis. Padėkime mūsų verslui kurti jam reikalingus užtvarus. Išvada yra paprasta. Turime efektyviau panaudoti mūsų mokesčių pinigus bei sukurti tokią universitetinio išsilavinimo sistemą, kuri pritrauktų kuo daugiau gabaus Lietuvos jaunimo ir suteiktų jam žinias, reikalingas konkuruoti šiuolaikiniame versle bei pakankamai greitai sukaupti startinį kapitalą. Reikalinga geležinė šluota, pašalinanti iš sistemos apgavikus, tinginius bei sustabarėjusia ideologija paremtus įstatymus.

Studentai

Studentai portretas
Lietuvoje gali ir darbą susirasti , ir verslą susikurti, viskas priklauso kiek ląstelių turi galvoje, nevykėliams belieka tik tryda komentaruose.

dzukas

dzukas portretas
Kas tokiam asilui suteike prof. rusko laipsni .Jis visiskai visur abelis .

iki ko nusirito

iki ko nusirito portretas
kol tas Qbilas mokes visems tiems valkatoms pasalpas tol bus didelis nedarbas...ziurekit sedi ,prisidaro benkartu,laukia pasalpu,prageria ir vel viskas is naujo

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Rudenį, rinkimuose į seimą reikia atsikratyti visų partinių gaujų, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi.

ištoli

ištoli portretas
koks pusgalvis gali lyginti Angliją su Lietuva??? Gal pamiršai,kad Lietuvai karas pasibaigė tik prie 20 metų?Pasidomėk kaip gyveno 20 metų po karo Anglija,Airija,Norvegija.Ir dar,nepamiršk,kad 15 metų valdžioje buvo AMB arba jo šutvė,kurių pagrindinis šūkis "man ir mano chebrytei",reikia dar 15 metų turėti valdžią konservatoriams, bet be jokių liberalų ir juo lab be "naujų veidų" kurių taip trokšta daugelis komentatorių,kažkaip pamiršę,jog paskutiniuose rinkimuose tų naujų veidų nemažai pririnko ir būtent jie gadino visą darbą, ar labai džiaugėtės Baukutės,Donaldos,Karaliaus, Sacharuko,Nedzinsko,Valinsko,Valinskienės,Stomos ir t.t darbais???

Kęstas

Kęstas portretas
_...niekada nesukurs tokio stipraus emocinio ryšio kaip dabar vyraujanti kur kas natūralesniais ryšiais grindžiama tautinė tapatybė ir neskatins taip aukotis dėl bendruomenės kaip tai geba padaryti tautinės bendrystės ir ištikimybės saitai._ I.Degutienė su vyru ir sūneliu Snore, ponas Kreivys su mamyte mokyklose išnešė tiek mūsų milijonų, taip sunkiai nešė, aukojosi tautai... O kiek dar nežinomų šios kovos dalyvių. Smetonos laikais sakydavo: viskas liaudžiai, viskas tautai (!), o artojui nuogi pautai. Tik ir tuos pautus dabar nupjaus piktybinio prostatos vėžio profilaktikai. Ir medicina dabar tarnauja tik tautai (tai yra, kiekvienas gydytojas tarnauja sau). Daug kyšių neduosi, pagydys pagal praeito amžiaus (o gal net Viduramžių) metodus. Viskas pas mus tautai. Viskas.

asas

asas portretas
protingas lazutka visi isvaziuoja ir bedarbiu mazeja

9-am

9-am portretas
koks karas pasibaige pries 20 metu????Karas baigesi pries 70 metu!!!Bet musu valdzia vis dar kariauja.

Galerijos

Daugiau straipsnių