R.Kuodis: vargu ar esame geriau pasirengę naujai krizei

Ekonomistas Raimondas Kuodis nesutinka su optimistinėmis politikų kalbomis apie tai, kad Lietuva yra geriau pasirengusi naujai krizės bangai nei prieš 4 metus, ketvirtadienį rašo portalas delfi.lt.

„Kai Lietuvos ekonomika auga 5 proc., neturėtų būti biudžeto deficito. Tačiau praėjusiais metais ekonomika augo daugiau kaip 6 proc., o vis dar turėjome 5,5 proc. biudžeto deficitą. Vadinasi, visas šis deficitas yra struktūrinis, o ne ciklinis, priklausantis nuo ekonomikos svyravimų“, - interviu portalui sakė R.Kuodis.

Jo teigimu, naujos atominės elektrinės statybą propaguojantys politikai neišmintingai remiasi 5-10 metų senumo strategijomis ir įstatymais, kurie kadaise buvo priimti dėl „Leo LT“ projekto.

Pasak ekonomisto, yra nesudėtingai įgyvendinamų būdų, kaip paskatinti žmones nebeimti vokelių: jis siūlo priimti tokį sprendimą, kad algos būtų padidintos 31 proc., bet žmogus pradėtų mokėti visą „Sodros“ įmoką pats - į savo asmeninę sąskaitą. „Sodros“ reforma visą šią Seimo kadenciją iš esmės nevyko", - teigė R.Kuodis.


Šiame straipsnyje: krizėrecesijaekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek galima

kiek galima portretas
vis gasdina krize, jau ir taip Lietuvoje beliko nuskurdeliai ir saujele milijonieriu, o i paprastus zmones nusispjaut, tik kad rinkimus laimetu ir mokesciu dar daugiau nuplestu

tiek kiek reikia

tiek kiek reikia portretas
kažkaip nuėjus į maximą neatrodo nuskurdėliai ir krizės nematyti o vakar per TV pasakė, iš gaunamų pašalpų ir tarnus nusisamdo.

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Rudenį, rinkimuose į seimą reikia atsikratyti visų partinių gaujų, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi. (2012 kovas)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių