Restoranai nerimauja dėl minimalios algos didinimo

  • Teksto dydis:

Vyriausybės planai didinti minimalią mėnesinę algą (MMA) kelia nerimą maitinimo paslaugas teikiančiam verslui bei regionuose dirbantiems smulkiesiems verslininkams.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, verslininkai nuogąstauja, kad darbuotojai algos padidėjimo nepajus, nes pajamas suris infliacija, kuri šiuo metu yra didžiausia ES.

„Ne paslaptis, kad MMA daugiausia mokama restoranų padavėjams, kurie didžiąją dalį pajamų užsidirba iš arbatpinigių, arba žemos kvalifikacijos darbuotojams. Tai arba labai jauni, arba vyresnio amžiaus žmonės, kurių fizinis pajėgumas leidžia dirbti puse jėgų, tad ir atlyginimas sumažėja iki minimalaus. Didėjant MMA toks žmogus gali prarasti darbą, nes labiau apsimokės priimti brangesnį darbuotoją, kuris padarys dvigubai daugiau“, - sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos(LVRA) viceprezidentas, bendrovės „Amber Food“ generalinis direktorius Gediminas Balnis.

Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė ir Alytaus krašto verslininkų asociacijos prezidentė Dalia Matukienė teigia, kad smulkieji verslininkai sugebės kas mėnesį sumokėti papildomus 20 eurų darbuotojams, bet verslas esą pasigenda sistemingo požiūrio į MMA kėlimą.


Šiame straipsnyje: MMAviešasis maitinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Arbatpinigiai - tie patys 'vokeliai', kada ir jais mokesčių inspektoriai susidomės? Beje, tai juk kyšis (negi restoranų vadybininkai negali GERŲ padavėjų pasisamdyt?) - baust reikia juos duodančius.

Anonimas

Anonimas portretas
Koks čia didinimas 20 euru klounai jus suprasčiau 500 padarytu o dabar tas 20 eurų tai juokingi pinigai palyginus kiek kainos pakilo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių