Renovuotuose daugiabučiuose sutaupoma nevienodai

Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros duomenys patvirtina - atnaujinti daugiabučiai, į kuriuos investuota milijonai litų, itin nevienodai taupo gyventojų būsto šildymo išlaidas.

Sėkmingiausiai atnaujintų būstų gyventojai gali džiaugtis, kad įgyvendinus projektą realiai jų būsto šildymo išlaidos sumažėjo 60 procentų. Nors tokie skaičiai nustatomi ne tyrimais, o „iš akies“, bet ne visi projektai tokie sėkmingi, daugybėje namų po renovavimo pavyksta sutaupyti vos 30-40 proc. energijos, trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Pasak kai kurių Lietuvos mokslininkų, Lietuvoje neįmanoma objektyviai nustatyti, ar pagal Daugiabučių atnaujinimo programą renovuojamo namo projekte numatyti normatyvai buvo įgyvendinti, o gyventojų ir valstybės įdėtos lėšos, siekiant taupyti šildymo išlaidas, tikrai atsiperka.

Aplinkos viceministras Stanislovas Šriūbėnas tikina, kad skirtingus renovuotų namų energijos taupymo rezultatus lemia skirtinga pastatų būklė prieš jų modernizavimą ir nevienodos gyventojų galimybės bei poreikiai.

Mokslininkai siūlo stebėti renovavimo procesą ir atlikti blogiausių rezultatų po renovacijos pasiekusių namų detalią patikrą, nustatyti, kodėl nepasiekta projekte planuoto šilumos taupymo efekto, kurį turėjo gauti investicijoms pasiryžę gyventojai: gal buvo priimtas netinkamas konstrukcijų sprendimas, panaudotos Lietuvos klimatui netinkamos medžiagos, gal tai lėmė darbo brokas ar kitos priežastys.

G.Šriūbėnas abejoja tokios analizės tikslingumu. Viceministras mano, kad renovuotų namų šilumos pralaidumo bei izoliacinių medžiagų sandarumo patikra laboratoriniais prietaisais būtų irgi netikslinga.


Šiame straipsnyje: renovacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

CHA

CHA portretas
Tas Šriūbas suka uodega. Būtina atlikti renovuotų namų auditą ir nustatyti kiek pinigėlių pasisavinta. O tai vis gyventojai kalti, kad ne tą projektą pasirinko, ne tokias medžiagas naudojo. Dabar jau ir sienos prieš renovaciją kaltos. Baikit, ponai, mulkinti tautą.

666

666 portretas
vykdoma nusikalstama veikla skleidziant mela per informavimo priemones . apie koki dar taupuma cia rasot jei uz ji sumoki pinigus ir jie sugrys gal po 10-15 metu tik kitokia forma . Sumokesi iskart 10-30 tukstanciu o paskiau lauksi 10-15 metu kol kas metai ziemos menesiais jie sugryzines tokia forma kad mokesi maziau . Tik dalis debiloidu nesupranta kad investavus tuos pinigus i versla gali neprarast tu pinigu ir pilnai uzdirbt tam bangesniam pinigui ir dar liks . IR dar debiloidai nesupranta kad sildymas turetu atpgti jei valstybes tarnautojai dirbtu savo darba kaip priklauso ir rupintusi kad firmos kurios tiekia sildyma vygdytu savo isipareigojimus : keistu pasenuses techniologijas , apsiltintu trasas , naudotu pagal paskirti es pinigus kaip ir pinigus gautus uz parduotus tarsos leidimus , spacialiai pasildomas daugiau vanduo nei turetu buti , valstybiniu instituciju langai praviri visa sildymo sezona na ir kitka . Tuo tarpu siai dienai vyksta tik kenkimas neleidziama atsijunkti nuo centralinio sildymo , skleidziamas melas apie taupuma apsiltinus nama nors tikroji nauda tik silumos tiekejui , statybu bendrovems , aferistams kurie padirbineja dokumentus priima baigtus darbus ir apgaudineja zmones , bankams , na ir vienam kitam kuris nori estetiskesnio vaizdo . O tikroji beda jusu tyko , bankai , statybu defektai . Ko pasekoje islosia tik kenkejai kurie nori pakenkti biednam zmogui ikisant ji i skolas su prezidentu ir seimo nariu palaiminimu .

pil

pil portretas
Ar cia tas Sriubenas apie kuri buvo laida per televizija, kad jis turto turi daugiau, nei uzdirba ir ta turta sukapupe, tikriausiai, is otkatu dirbdamas savivaldybeje. Pvz., vienas is tokiu dazu pirkimas miesto fasadu dazymui.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių