Rekomendacijų pirkti biržos įmonių akcijas padaugėjo

Baltijos šalių akcijų biržose, nors ir kankinamose įsisenėjusio mažo likvidumo, investavimo galimybių per pastarąjį pusmetį padaugėjo, rodo dienraščio „Verslo žinios“ atliktos apklausos duomenys.

„Verslo žinios“ kovo 7-14 dienos atliko tradicinę finansų maklerių, analitikų ir fondų valdytojų apklausą, kurioje dalyvavo 19 Lietuvos kapitalo rinkos dalyvių. Jų buvo prašoma pateikti nuomonę, kurias akcijas, kotiruojamas „Nasdaq Omx“ Vilniaus"biržoje, per artimiausius 6 mėnesius verta pirkti, parduoti ar laikyti.

Po 10 ir daugiau rekomendacijų „pirkti“ surinko „Apranga“ (16), „Linas Agro Group“ (13), „Grigiškės“ (10), o po 5 ir daugiau - Šiaulių bankas (8), „Pieno žvaigždės“ bei „Rokiškio sūris“ (po 7), Vilkyškių pieninė bei „Invalda“ (po 6) ir „Žemaitijos pienas“ (5).

Prieš pusmetį atliktoje apklausoje, kurioje buvo apklausta 16 specialistų, buvo 3 įmonės, surinkusios po 8 ir daugiau rekomendacijų pirkti („Invalda“, Šiaulių bankas, „Apranga“), o daugiausia rekomendacijų pirkti surinkusi pozicija turėjo 9 tokias rekomendacijas.

Nors ir yra teigiamų aspektų, netrūksta bendrovių, dėl kurių analitikai užėmė neutralią poziciją ir jas rekomenduoja laikyti. Taip pat yra bendrovių akcijų, ypač Papildomajame biržos sąraše, kurias kone visi analitikai rekomenduoja parduoti.


Šiame straipsnyje: Įmonių akcijosverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių